Search
Close this search box.

Més de 300 músics de la Comunitat s’inscriuen per a formar part de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV en 2018

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha rebut 349 sol·licituds de músics valencians per a participar en el procés de selecció dels integrants que conformaran la Jove Banda Simfònica en la temporada 2018.

Del total dels participants, 112 seran els seleccionats per a formar part de la Banda Federal, que aquesta temporada dirigirà el compositor d’Ontinyent, Saül Gómez. Des de la FSMCV s’ha assegurat que es garantirà la representació comarcal de músics en aquesta composició, procedents d’alguna de les 549 societats musicals federades.

Estem molt satisfets per aquest elevat nivell de participació que, sens dubte, reflecteix el gran interès i prestigi que suposa per als músics valencians formar part de la Jove Banda Simfònica. A més, la convocatòria d’enguany és molt especial perquè coincideix amb els actes de commemoració del 50é aniversari de la FSMCV”, ha afirmat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

Pel que es refereix al nombre d’inscripcions, de les 349 sol·licituds presentades, el 28,4% han sigut de músics de la província d’Alacant, el 8,3% de Castelló, i el 63,3% de València. En relació al sexe dels inscrits, 114 han sigut de dones (32,66%) i 235 homes (67,34%) i pel que fa a les sol·licituds per instruments, el major nombre d’aspirants han sigut per a ocupar les places de clarinet (19,2%), seguides de saxo alt (10,89%), trompa (10,03%) i percussió (9,17%). Respecte a l’edat, el 14,89% tenen 21 anys, seguits de 23 i 24 anys amb una participació del 13,19% respectivament.

Requisits per a participar en el procés de selecció de la Jove Banda Simfònica

La convocatòria per a formar part de la Banda Federal ha establit com a requisits fonamentals el ser músics federats amb participació activa en la Banda de la seua Societat Musical, tindre entre 18 i 28 anys i estar cursant com a mínim el 5é curs del grau d’ensenyaments professionals de l’especialitat instrumental a la qual es presenten.

Està previst que la selecció dels aspirants siga comunicada durant la primera quinzena de març.

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV

JBS

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV va ser refundada en 2001 -reprenent un projecte original que va nàixer per a la Expo de 1992- amb l’objectiu que les bandes de música valencianes estigueren representades en el VIII Festival de Bandes de Música que la FSMCV va organitzar en el marc de la seua Assemblea General i del III Congrés Internacional de Societats Musicals celebrat a València en el mes d’octubre d’aquell any.

La Jove Banda Simfònica ha treballat sota la direcció d’excel·lents directors i en els millors auditoris, nacionals i internacionals, iniciant en 2011 una marxa internacional que ha permès participar en el prestigiós certamen internacional World Music Contest (WMC) de Kerkrade (Holanda), i actuar com convidada al Certamen Internacional de Bandes de Música de Ciutat de València (CIBM), així com altres concerts realitzats a Alemanya, França i Bèlgica.

 


Fotografia principal: Àlex Oltra

Compartir:

Últimas noticias

Categorías