Search
Close this search box.

Saül Gómez, Vicent Mengual y Álex Puchades, directores asistentes de la JOS en 2020

Seguint la línia de formació i promoció del talent jove de les nostres societats musicals, el mestre Cristóbal Soler ofereix la possibilitat de comptar amb directors assistents, que són convidats pel propi director a participar com a directors de la Jove Orquestra. Així, per a la temporada 2020 els assistents seran els directors valencians Saül Gómez, Vicent Mengual, i Álex Puchades.

La temporada 2020 donarà principi amb el concert del pròxim 23 de febrer en el Palau de les Arts, un concert que es realitzarà en col·laboració amb l’Acadèmia Internacional de Direcció d’Orquestra José Collado (AIDO), on es formen mestres de mestres, seguint la línia de col·laboració iniciada en 2019. Com és habitual, aquest concert estarà precedit per sengles trobades de l’orquestra, que tindran lloc els caps de setmana del 8-9 i 22-23 de febrer.

Vicente Mengual

Vicent Mengual

Vicente Mengual Caudeli inicia els seus estudis en 1996 a l’escola de la Societat Musical de Benirredrà amb el trombó de vares de la mà de Rafael Donet i Donet. Anys mes tard, accediria al Conservatori Professional de Música “José Climent” d’Oliva, per a estudiar amb José Vicente Oliver Zaragozá. Finalment estudia en el Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló amb els mestres Salvador Tarrasó Aledón i Juan Bautista Abad Peñarrocha obtenint la qualificació més alta de la seua promoció.

Ha realitzat diversos cursos i classes mestres amb professors i intèrprets de talla internacional com: Christian Lindberg, Michael Becquet, Jacques Mauger, Gilles Millie, Armin Rossin, Carlos Gil, Indalecio Bonet, Daniel Lasalle, Salvador Pellicer, etc.

Així mateix, estudia durant cinc anys Direcció de Banda a l’Escola Comarcal de les Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida amb els mestres José Rafael Pascual Vilaplana, Ramón García Soler, Juan Alborch Tarrassó, Tomas Gilabert i Juan José Silvestre. A part, realitza cursos de direcció amb mestres de talla internacional com Thomas Doss, Alex Schillings, Rafael Sanz Espert o Enrique García Asensio.

L’any 2013 cursa el Màster en formació del Professorat en Educació Secundària en l’especialitat de Música en la Universitat de València. Ha realitzat dos cursos de l’especialitat de Direcció en el Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València i al mateix temps estudia en la Italian Conducting Academy, dins de la Milà Màster Music School de Milà un postgrau de direcció d’Orquestra amb el mestre de renom internacional Gilberto Serembe.

Titulat amb el Màster en Direcció Simfònica, Vocal i Instrumental en el Centre Superior d’Ensenyaments Musicals “Katarina Gurska” de Madrid amb el mestre Cristóbal Soler, sent el director més jove de l’estat a tindre aquesta titulació. Obté el postgraduat de Direcció d’Orquestra en l’Acadèmia Internacional de Direcció Orquestral “José Collado” de la mà de directors de prestigi internacional com Arturo Tamayo, José Luis Temes, Sergio Alapont, Rubén Gimeno, Yi Chen-Li, Roberto Forés, John Carewe sota la tutela del mestre Cristóbal Soler. Actualment estudia el Títol Superior de Direcció en el Conservatori Superior de Música de Galícia sota la tutela del mestre Cristóbal Soler Almudéver. Així mateix, estudia el postgrau de Gestió Empresarial de la Música en la Universitat de València.

Premiat l’any 2017 amb el premi Hermes al Director i Compositor, premi concedit per la Federació de Societats Musical de la Comunitat Valenciana Safor-Valldigna.

Ha sigut mestre de metall greu a l’escola de música de la Societat Instructiu “Unió Musical de Xeresa”. Des de l’any 2013 fins al 2015 és mestre de llenguatge musical i de metall greu a l’escola de l’Agrupació Musical “Santa Bàrbara” de Piles.

Director de les bandes joves de l’Agrupació Musical “Santa Cecilia” d’Ador, Unió Musical “Santa Cecilia” de la l’Alqueria de la Comtessa i Agrupació Artístic Musical “Santa Bàrbara” de Piles, de la qual va ser mestre fundador de la la seua Banda Infantil. Com ha director convidat, ha dirigit bandes com la Unió Artístic Musical “San Francisco de Borja” de Gandia, Societat Unió Musical “Santa Cecilia” de Barx, Unió Musical “Santa Cecilia” de la l’Alqueria de la Comtessa, Unió Musical de Ràfol de Salem, Unió Musical de Catarroja i la Unió Musical de Tàrbena. També ha dirigit la Banda i l’Orquestra del Conservatori Superior de Música “Manuel Masotti Littel” de Múrcia i la Banda i l’orquestra del Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València.

En el món de la composició, ha compost marxes per a diverses comparses i capitanies, així com una marxa de processó dedicada a la Germanor del Sant Sepulcre de Gandia. Alguns dels seus pasdobles han interpretat en el Certamen Provincial de Bandes de música de València. Maestro d’Educació Secundària el Centre Escolar “Gregori Maians” de Gandia. Des de febrer de l’any 2015 fins a Maig de 2017 va ser director de la banda jove i de la banda simfònica de la Unió Musical d’Aielo de Malferit. Des de Maig de 2017 fins a novembre de 2018 és director de la Unió Musical de Tàrbena.

Actualment i des de Novembre de 2018 dirigeix la Societat Musical de Benirredrà.

Álex Puchades

Alex Puchades

 

Naix a València on estudia les especialitats de violí, viola i trompa. També ha realitzat estudis de musicoteràpia en la Universitat Internacional de València (V.I.O.).

Com a intèrpret ha col·laborat en nombroses agrupacions amb les quals ha realitzat concerts per Espanya, Portugal, França, Àustria, Liechtenstein, Alemanya, Itàlia, Suïssa i els Estats Units.

Com a director s’ha format a l’escola “Juventuts musicals de la Vall d’Albaida” amb els professors: José Rafael Pascual Vilaplana, Tomás Gilabert, Ramón García Soler i Juan José Silvestre. Complementa aquesta formació en la Societat Musical “L’Artística Manisense” amb els professors José Martínez Colomina i Juan Carlos García López.

Ha assistit a diferents cursos de direcció d’orquestra, banda i cor amb els mestres: George Pehlivanian, Eugene Corporon, Jan Cober, Arturo Tamayo, Vladimir Ponkin, Bruno Aprea, Sergi Alapont, Rubén Gimeno, Álvaro Albiach, John Carewe, Nacho de Paz, José Luís Temes, Roberto Forés i Yi-Chen Lin, entre altres.

Ha obtingut el DipABRSM de direcció per la Royal School de Londres i el màster en direcció d’orquestra per l’escola Katarina Gurska de Madrid.

En l’actualitat està cursant el títol superior de direcció amb el mestre Cristóbal Soler.

Com a director ha treballat amb diferents agrupacions de les quals destaquen: Orquestra de l’acadèmia de SMR de Conca, Orquestra de Sant Andreu de Barcelona, Orquestra filharmònica de la universitat de València, Orquestra de la Universitat complutense de Madrid, Orquestra de la UIMP de Santander, així com diferents bandes i cors de la geografia valenciana.

És el director titular de l’Orquestra simfònica del C.I.M. de Benimaclet, de l’Orquestra  “Tetracorde” de Foios i de la Banda de la A.M.S.C. d’Almenara.

Saül Gómez

Saul Gomez1

Saül Gómez Soler naix a Ontinyent (València) en 1982. És Professor Superior de Música Llicenciat en Percussió i Composició pel Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València. Ho és també en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.

Ha estudiat direcció de banda en la ISEB a Trento (Itàlia) amb Jan Cober, Felix Hauswirth, Carlo Pirola i Franco Cesarini.

Direcció

Ha dirigit diverses formacions bandísticas tant a Espanya com en diferents parts d’Europa, (Salzburg, Innsbruck, Praga, Berlín, Munic…). Actualment és director de l’Agrupació Musical Santa Cecilia de Castalla, de la Societat Musical La Primitiva Xativina de Xàtiva i de l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent. És també professor d’orquestra dins del cos de professors de música i arts escèniques de la Generalitat Valenciana.

Ha tingut l’oportunitat de dirigir a prestigiosos solistes internacionals com Vasko Vasilev, Pacho Flores, José Franch, Francesca Calero, Luís González, Roberto Turlo, Juan Lago o Pablo Zinger,  estrenant obres d’autors dels més prestigiosos compositors espanyols.

Durant 2018 ha sigut el titular de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) amb la qual ha estrenat diverses obres i oferit concerts en la Comunitat, Madrid i França.

Composició

En el camp de la composició, podem trobar les seues obres editades a Piles i Molenaar i a més, posseeix a més el seu propi segell editorial.

Participa regularment com a jurat en diferents certàmens i la seua música es pot trobar en diferents CDs.

Ha rebut diferents encàrrecs d’entitats com l’Orquestra Simfònica d’RTVE, la composició de l’obra obligada en el Certamen Internacional de València de 2015, música de cambra per a l’orquestra d’RTVE, l’obra obligada per al Festival Internacional de Percussió Percute 2016 així com encàrrecs per a solistes internacionals com Jose Franch Ballester, Maria José Montiel, José Cháfer o Javier Llopis. També ha rebut encàrrecs de prestigiosos solistes internacionals com José Franch o el duo Madrid Okho.

Ha sigut guardonat amb diferents premis i distincions com la Menció honorífica de l’Excel·lentíssim Ajuntament d’Ontinyent, el seu municipi natal.

Des del 2013 és membre de l’Acadèmia de la Música de València, així com de l’Associació de Compositors COSICOVA. També pertany a l’Acadèmia dels Grammy de Los Angeles.

Audiovisual

Actualment, centra la seua carrera en la composició de música simfònica i música per al sector audiovisual. En aquest àmbit, ha rebut tres nominacions als Hollywood Music in Mitjana Awards de Los Angeles i una per als premis Jerry Goldsmith.

En 2018, va estrenar obres a Vancouver i Texas i les seues composicions van ser interpretades en països com Bèlgica, Portugal, Itàlia, el Japó, el Canadà, Alemanya, Suïssa, Taiwan i Colòmbia.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías