Search
Close this search box.

Més de 300 músics aspiren a integrar la plantilla de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV per a 2020

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha seleccionat als nous integrants de la Jove Orquestra Simfònica per a la seua plantilla de 2020. Les audicions, realitzades en la seu de la Banda de Campanar (València), han sigut un rotund èxit degut a la quantitat de sol·licitants i a l’enorme talent de tots els aspirants.

Les proves per a la selecció de la plantilla de 2020 han estat marcades per la gran competència entre els candidats, demostrant el gran interés per aquesta iniciativa entre els joves músics i l’enorme talent musical de la ‘pedrera’ existent en les societats musicals de la Comunitat Valenciana.

Així, del total de 369 músics que van realitzar la prova de selecció, el 29% va ser seleccionat per a integrar la plantilla final, composta per 107 joves músics procedents de les societats musicals de la Comunitat Valenciana, amb edats compreses entre els 15 i els 28 anys, dels quals el 53% són dones.

En categories com els instruments de vent, on el nivell dels participants també ha sigut molt elevat, el percentatge de seleccionats ha sigut del 17,3%. En determinats instruments, com per exemple en les trompetes i clarinets, han concorregut més de 40 aspirants per a ocupar 4 places, respectivament.

Així mateix, cal destacar la joventut dels aspirants i el potencial dels músics joves que aquest projecte artístic i pedagògic impulsa, dirigit pel director valencià Cristóbal Soler. De fet, l’edat mitjana dels seleccionats és de 19 anys. Del total, el 51% compten entre 17 i 20 anys d’edat i el 17% tenen entre 15 i 16 anys.

“Estem molt contents. D’una banda la convocatòria per a formar part de la nova plantilla de la Jove Orquestra Simfònica va ser tot un èxit -amb prop de 400 candidats- i d’altra banda, després de la selecció, ens trobem amb un grup amb un nivell realment alt, excel·lent. Tendim a parlar de la Comunitat Valenciana com una terra de músics però no sols és això, és una terra d’excel·lència musical i es demostra amb projectes com la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV”, ha declarat Cristobal Soler.

Per a la presidenta de FSMCV, Daniela González, “la Jove Orquestra simfònica és un dels projectes artístics més rellevants, en el qual procurem promoure el talent jove i proporcionar als músics nous horitzons professionals” .

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV naix en 2014 amb la finalitat de promocionar l’estudi i la pràctica de la música en un àmbit que és complementari a l’experiència bandística i amb els objectius de fomentar l’estudi i la pràctica orquestral, proporcionar als estudiants l’oportunitat de treballar sota la direcció dels millors directors d’orquestra, accedint a un repertori orquestral d’alta qualitat i dificultat. L’orquestra desenvolupa un programa anual de trobades pedagògiques i concerts. Al seu torn, la Jove Orquestra Simfònica permet als músics viure una experiència de convivència amb altres estudiants amb els mateixos interessos i inquietuds artístiques.

 

Pedrera de talent jove amb segell valencià

La majoria dels participants pertanyen a la província de València (70%), seguit  d’Alacant (20%), i Castelló (9%). Com a dada rellevant, per primera vegada, i donada la repercussió de la Jove Orquestra Simfònica, fora de la Comunitat Valenciana també ha tingut incidència aquest procés de selecció, per la qual cosa s’han rebut candidatures de músics procedents d’altres punts d’Espanya, com Barcelona o Granada, entre altres.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías