Search
Close this search box.

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV clausura la temporada amb un concert al Palau de Les Arts

La Jove Orquestra Simfònica (JOS) de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) oferirà aquest cap de setmana dos concerts en la província de València que posaran fi a l’actual temporada.

El primer es realitzarà el dissabte 16 de setembre a les 19.00 h a l’Auditori Municipal de Paiporta. I el segon, serà el que tancarà el present cicle i es celebrarà al Palau de Les Arts el diumenge 17 de setembre a les 18.00 h.

L’Orquestra Federal, que actuarà sota la batuta del prestigiós director Cristóbal Soler, està formada per 122 joves d’entre 15 i 28 anys que pertanyen a les Societats Musicals (SSMM) de la Comunitat.

Als 97 joves titulars de la JOS que participaran en aquest programa se sumaran els directors assistents de 2017 que són Juan Bautista Pérez, Beatriz Fernández, Daniel Gómez i Pablo Marquès, joves directors amb projecció de les SSMM de la Comunitat. Per a desenvolupar el programa dels concerts i la part pedagògica orquestral a més comptarà amb professors solistes (Orquestra de València i ORTVE) i especialistes de les diferents seccions de l’orquestra.

L’Orquestra Federal va nàixer amb la finalitat de promocionar l’estudi i la pràctica de la música en un vessant que és complementària a l’experiència bandística amb l’objectiu de fomentar l’estudi i la pràctica d’instruments de corda, permetre als estudiants d’aquest tipus d’instruments actuar sota la direcció dels millors directors d’orquestres, així com realitzar actuacions que mostren el resultat artístic d’una formació orquestral de grandària mitjana formada per músics pertanyents al nostre col·lectiu associatiu, entre altres.

Joven Orquesta Sinfonica FSMCV

Programa

Part 1

“Concert nº 21 per a piano i orquestra” – W.A. Mozart
Interpretat, com a solistes, pels jóvens pianistes Andrés Expósito i Mar Valor (aquest tema serà interpretat en cada concert per un d’ells)

Àries de Mozart
Interpretades per la Mezzosoprano Lorena Valero

Part 2

Daphnis et Chloé – M. Ravel
Bolero – M. Ravel

cristobal soler e1467387642960 750x429

Director Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV: Cristóbal Soler

Cristóbal Soler, nascut a Alcàsser (València), és considerat un dels directors més importants de la seua generació. Amb gran experiència tant en el camp simfònic com en el gènere líric, va iniciar els seus estudis de direcció d’orquestra amb José Mª Cervera Collado. Després de finalitzar els estudis superiors de composició i direcció d’orquestra, va cursar el Màster de Direcció d’Orquestra en la Universitat de Munic amb les màximes qualificacions.

Ha sigut director artístic musical i fundador de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (1995-2010), que va aconseguir el 1er Premi del Concurs Internacional de Joves Orquestres Simfòniques, celebrat a Viena en 1998.

Després de rebre una invitació oficial de Reiner Bischof, secretari general de la Wiener Symphoniker, es va traslladar a viure a Viena, on va ser assistent, durant dues temporades, de grans mestres com Sawallisch, Prêtre, Fedoseyev o Mariss Jansons.

Posteriorment, va ser convidat per Nikolaus Harnoncourt, durant la temporada 2003/04, a Viena, Graz, Berlín i Zuric. Durant aquest període de formació integral en Centreeuropa, va començar a ser convidat per les principals orquestres espanyoles com: ORTVE, OBC Nacional de Catalunya, Orquestra de València, Orquestra Simfònica de Galícia, Orquestra de la Comunitat de Madrid, Orquestra Simfònica de Bilbao, Real Orquestra Simfònica de Sevilla, etc.

Ha dirigit concerts amb l’Orquestra de cambra de Lausanne, a més de gires nacionals i internacionals a Àustria, França, Portugal, Polònia, República Txeca, Eslovènia, Romania, Cuba, Veneçuela, Mèxic o Argentina.

Durant sis temporades (2010-2015) va ser titular del Teatre de la Zarzuela de Madrid, on va dirigir noves produccions com El Gat Montés (“Premi Líric Teatre Campoamor” a la producció lírica espanyola, 2013); Els Diamants de la Corona (nominació en els “International Opera Awards 2015″); l’estrena en època moderna de Galantejos a Venècia (nominació en els Premis Max 2016), a més d’un extens catàleg de sarsueles.

En el camp operístic ha dirigit Don Giovanni, Le Nozze di Figaro, Cosí fan tutte, La Traviata, Rigoletto, L’Elisir d’amore, Don Pasquale, La Sonnambula, Carmen, Le Roi d’Ýs, Mireille, La Grande Duchesse de Gerolstein, Werther o Aida.

Actualment, ha iniciat una col·laboració amb la ORTVE, centrada en concerts i gires, durant les dues pròximes temporades. A més, és Director artístic de la Setmana de Música Religiosa de Conca (SMR). Cristóbal Soler és president fundador de AESDO, Associació Espanyola de Directors d’Orquestra.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías