Search
Close this search box.

Kevin Sedatole imparteix un curs de direcció en València i ofereix un concert en Requena amb la Valencia Youth Wind Ensemble

Kevin Sedatole, titular de l’àrea de direcció de la Universitat de Michigan als EUA, imparteix esta setmana per primera volta en València un curs de direcció en el marc del tercer encontre de la temporada de la València Youth Wind Ensemble (VYWE), un projecte didàctic i artístic de l’Associació Música Jove (AMJ) de València que agrupa a joves músics que interpreten repertori original per a banda.

Els alumnes assistents a les classes, que se desenvolupen en la seua de l’AMJ, treballen un repertori format per les Roumanian Folk Danses de Béla Bártok i el Divertimento for brass and percussion de Karel Husa, composicions que posen en pràctica amb un Ensemble de Fusta i un Grup de metalls i percussió format per músics de la VYWE.

A més, el pròxim divendres 15 de setembre el director americà impartirà una masterclass dirigida a tots aquells directors que ho desitgen. Una activitat gratuïta amb la que l’AMJ vol donar l’oportunitat a molts músics de conéixer esta figura de nivell internacional.

Per la seua banda, els seixanta músics que integren la plantilla de la VYWE començaran el dimecres els seus assajos del seu tercer encontre amb este reconegut director i amb Borja Martínez Alegre, director artístic del projecte. Baix la direcció de Sedatole, la VYWE interpretarà Don Ricardo, de Gabriel Musella; Satyric dances de Norman Dello Joio; Wayfaring stranger de Christopher Nelson i La forza del destino de Giusepe Verdi. Per la seua banda, Martínez Alegre dirigirà October d’Eric Whitacre. El programa es completarà amb les Roumanian Folk Danses de Béla Bártok i el Divertimento for brass and percussion de Karel Husa, a càrrec dels alumnes de direcció.

 

El tercer encontre de la VYWE conclourà el pròxim divendres 13 de setembre a les 20 hores amb un concert de la banda dirigida per Kevin Sedatole en la seu de la Unió Musical Santa Cecília de Requena en el que s’oferirà un repertori integrat per les obres treballades durant la trobada.

Sedatoles és el tercer director que es posa al capdavant de la VYWE esta temporada, que ha treballat este any figures de talla internacional com la italiana Sara Maganzini en abril i el director i compositor austríac Thomas Doss el passat mes de juliol.

 

Kevin Sedatole

Sedatole és director de bandes, professor de música i catedràtic de l’àrea de direcció en la Michigan State University College of Music. En MSU, és el coordinador de tot el programa de la banda que suma més de 700 estudiants i que inclou la Wind Symphony, Shymphony Band, Concert Band, Chamber Winds, Campus Bands, Spartan Marching Band i la Spartan Brass. Ell també guia el programa graduat de la direcció de vents a més de dirigir la MSU Wind Symphony.

Abans d’unir-se a MSU, fou director de bandes i professor associat de direcció en la Universitat de Baylos, així com director associat de bandes en la Universitat de Texas i director de la Longhorn Band, i com a director associat de bandes en la Universitat de Michigan i Stephen F. Austin State University.

Sedatole ha dirigit concerts per a l’Associació Nacional de Directors de Banda, l’Associació Americana de Bandmasters, l’Associació d’Educadors de Música de Texas, l’Associació d’Escoles i Orquestres de l’Escola de Michigan, i l’Associació Mundial de Bandes i Conjunts Simfònics, i ha actuat als Estats Units, Europa i el Japó.

 

 

 

Associació Música Jove

L’Associació Música Jove (AMJ) de Benimaclet (València) és una entitat no lucrativa fundada en juny de 1994 que engloba tres grans activitats: la docent (Taller de Música Jove), la interpretativa (Orquestra, Cor i Banda Música Jove) i la divulgativa (el Mini Auditori). Activitats realitzades setmanalment per les més de cinc-centes persones d’entre socis, alumnat i professorat que formen AMJ.

 

L’AMJ pertany a la FSMCV, la Federació de Centres Autoritzats (FECEMAC), la Xarxa Espanyola d’Escoles de Música (REEM) i la European Modern Music Network (EMMEN).

Compartir:

Últimas noticias

Categorías