Search
Close this search box.

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV inicia la seua nova temporada de concerts en el Gran Teatre de Xàtiva

La Jove Orquestra Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) iniciarà aquesta setmana la seua temporada de concerts 2018.

Per aquest motiu, des de hui dia 3 de setembre fins al pròxim divendres dia 7 estarà concentrada en una trobada pedagògica que se celebrarà en el Palau de Les Arts. L’Orquestra Federal està dirigida per Cristóbal Soler, que és considerat com un dels directors de la seua generació més prestigiosos del moment, i està conformada per 95 joves d’entre 15 i 28 anys de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana que, com a mínim, estan estudiant el tercer curs d’ensenyaments professionals de l’especialitat instrumental en la qual participen.

El primer concert de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV serà el divendres 7 de setembre a les 20:00h en el Gran Teatre de Xàtiva. El segon, amb el qual es posarà fi a la temporada, se celebrarà el 15 de setembre a les 19:30 en el Palau de la Música de València. Aquest concert serà molt destacat perquè forma part de les activitats programades per a commemorar el 50é aniversari de la FSMCV i en ell participarà l’Orfeó Valencià i, a més, s’estrenarà a nivell mundial l’obra Rose in Flame per a arpa, veu i orquestra del compositor de Novelda, Óscar Navarro.

Juntament amb açò, com la part pedagògica del projecte està orientada al fet que els joves músics de l’orquestra puguen actuar com a solistes, en aquesta ocasió es comptarà amb un solista de corda de contrabaix que interpretarà a Giovani Bottesini i amb una soprano i un baríton per a interpretar Te deum de Dvorâk.

Als 95 joves titulars de l’Orquestra Federal que participaran en aquestos concerts se sumaran els directors assistents en 2018, Pascual Cabanes, Jerónimo Castelló i Pere Vicalet (qui va ser director en 2017 de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV).

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV va nàixer en 2014 amb la finalitat de promocionar l’estudi i la pràctica de la música en una vessant que és complementària a l’experiència bandística amb l’objectiu de fomentar l’estudi i la pràctica d’instruments de corda, permetre als estudiants d’aquest tipus d’instruments actuar sota la direcció dels millors directors d’orquestres així com realitzar actuacions que mostren el resultat artístic d’una formació orquestral de grandària mitjana formada per músics pertanyents al nostre col·lectiu associatiu, entre uns altres.

Programa per al concert del Gran Teatre de Xàtiva, 7 setembre

Concierto para Contrabajo y Orquesta Nº2 en Si menor – Giovanni Bottesini
El príncipe Igor (Danzas Polovtsianas) – Aleksandr Borodín
Scheherezade Op 33 – Nikolái Rimski-Kórsakov

Programa per al concert del Palau de la Música de València, 15 setembre

Rose in flames – Óscar Navarro
Scheherezade Op 33 – Nikolái Rimski-Kórsakov
El príncipe Igor (Danzas Polovtsianas) – Aleksandr Borodín
Te Deum, Op 103 – Antonín Dvorâk


Fotografia: Àlex Oltra

Compartir:

Últimas noticias

Categorías