Search
Close this search box.

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV i Violincheli Brothers presenten el concert ‘New emotions’ a Madrid i Sòria

La formació dirigida per Cristóbal Soler finalitza aquest cap de setmana en el Teatre Monumental de Madrid i en el Palau de l’Audiència de Sòria la seua segona gira d’àmbit nacional

21/09/2023. VALÈNCIA. La Jove Orquestra Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) finalitza aquest cap de setmana la seua segona gira d’àmbit nacional amb un repertori innovador i al costat del reconegut duo de solistes Violincheli Brothers. La formació guiada per la batuta del reconegut director Cristóbal Soler actuarà aquest dissabte, 23 de setembre, en el Teatre Monumental de Madrid (19.00 hores) i el diumenge, 24 de setembre (12.30 hores), en el Palau de l’Audiència de Sòria, com a part de la programació del festival Otoño Musical Soriana.

La nova gira de la formació per diferents escenaris d’Espanya suposa també la presentació d’una obra orquestrada pel pianista i arranjador Pau Cháfer: New emotions. Es tracta d’una suite a través de les emocions composta per obres de Bach, Vivaldi, Piazzolla i fins al jazz de Chick Corea. Escrita originalment per a quartet de jazz i el duo de solistes Violincheli Brothers, després de l’èxit de l’estrena en el Palau de la Música de València Cháfer s’ha encarregat de realitzar els arranjaments per a orquestra simfònica. A més de New emotions, el repertori inclourà la Simfonia núm. 2 de Rajmáninov i la Danse Bacchanale (Act.III), de Samson et Dalila, de Saint-Saëns.

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV arriba a Madrid i Sòria després de triomfar en el primer concert de la gira en el Gran Teatre de Xàtiva, esgotant totes les localitats.

«És una orquestra que conjumina entusiasme, perseverança i virtuosisme tècnic individual al servei del col·lectiu. Estan àvids d’eixir a l’escenari i compartir els seus coneixements i lliurament per la música», apunta el director de la Jove Orquestra Simfònica, Cristóbal Soler.

«És un projecte artístic de referència per a la nostra Federació, un exponent extraordinari de l’excel·lència artística del col·lectiu de les societats musicals», exposa la presidenta de la FSMCV, Daniela González.

La temporada de la Jove Orquestra Simfònica s’emmarca en la línia de subvenció concedida a la FSMCV per part del Ministeri de Cultura i Esport, a través de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM), per a l’exercici 2023. A més, esta nova gira compta amb el patrocini de Mapfre i la Fundación Vicky Foods.

Violincheli Brothers

L’altra gran novetat de la gira serà precisament la participació de Violincheli Brothers. El duo format pels germans Pablo i Alejandro Turlo, de 18 i 16 anys, ha sigut premiat en reconeguts concursos de violí i violoncel, i en 2021 van ser finalistes del televisiu Got Talent España.

La Jove Orquestra Simfònica i lexcel·lència de les societats musicals

Formada per una selecció de músics amb edats compreses entre els 14 i els 28 anys, la Jove Orquestra Simfònica és una de les línies estratègiques que la FSMCV duu a terme des de 2014, quan va ser creada sota la direcció artística de Cristóbal Soler. Concebuda com un projecte artístic i pedagògic, la Jove Orquestra Simfònica reuneix una selecció de joves músics valencians en edat de formació, oferint-los l’oportunitat de complementar els seus estudis en un entorn semiprofessional, amb professorat especialitzat de reconegut prestigi, en diversos auditoris i treballant amb alguns dels millors directors orquestrals del moment.

Sobre la FSMCV

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) és una entitat sense ànim de lucre integrada actualment per 547 societats musicals, que amb les seues respectives escoles de música reuneixen més de 47.000 músics, 60.000 alumnes, més de 600 centres educatius, 5.000 professors i més de 200.000 associats. Amb una de les masses de voluntaris més àmplies d’Espanya i amb més de la meitat de societats musicals existents al nostre país, les societats musicals de la Comunitat Valenciana constitueixen un moviment artístic, social i educatiu, considerat únic en el món. Per això han sigut reconegudes com a Bé d’Interés Cultural Immaterial (B.I.C.) i Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial a Espanya.

DSC00876

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías