La iniciativa arranca el 25 de juliol a Catarroja i recorrerà diferents localitats fins novembre, amb concerts que tenen com a misió unir diferents generacions de músics
22/07/2025. VALÈNCIA. Caixa Popular i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) llancen la segona edició del cicle de concerts La música que ens uneix, una iniciativa que torna a posar en valor el paper cohesionador de la música i a visibilitzar el compromís i dedicació de les persones majors que integren les societats musicals de la Comunitat Valenciana.
El cicle es desenvoluparà entre juliol i novembre de 2025, amb una programació que recorrerà diverses localitats de la Comunitat Valenciana i comptarà amb la participació de societats musicals locals.
Els primers concerts d’aquesta edició tindran lloc a Catarroja i San Antonio de Requena. El 25 de juliol, la Unió Musical de Catarroja oferirà un concert a les 19.30 hores en la Plaça Corts Valencianes. L’endemà, el 26 de juliol, tindrà lloc el segon concert a San Antonio de Requena a càrrec de la Sociedad Musical La Armónica de San Antonio.
Un dels principals valors que fomenta este cicle és la intergeneracionalitat, propiciant la convivència musical entre músics de diferents edats. En cada concert participaran tant intèrprets joves com músics de més edat, creant un entorn enriquidor que reforça els vincles socials i el respecte mutu dins de les societats musicals.

La música que connecta generacions
“Gràcies a este cicle juntament amb Caixa Popular podem mostrar com la música i les nostres societats són capaces de connectar a generacions distintes, provocant que es compartisca l’experiència, el compromís, la dedicació, la transmissió de valors… I alhora, afavoreix un entorn en el qual les nostres persones joves aprenen i creixen acompanyades. Eixa és la grandesa del nostre model i per això creiem que La música que ens uneix té tant de sentit”, explica Daniela González, presidenta de la FSMCV.
“En Caixa Popular creiem fermament en el poder transformador de la cultura i, especialment, de la música com a eina de cohesió social. Per això, donar suport a un cicle com La música que ens uneix és una manera de reforçar el nostre compromís amb el territori, amb les persones majors i amb les noves generacions. Esta iniciativa reflecteix els nostres valors cooperatius i la nostra aposta per un model de banca que genera un impacte positiu i durador en la nostra societat”, afirma Jose Maties Díez, responsable de societats musicals de Caixa Popular.
Amb esta segona edició, la col·laboració entre Caixa Popular i FSMCV consolida un projecte compartit que aposta per una cultura musical arrelada en el territori, amb capacitat transformadora i inclusiva. Des del seu inici el cicle ha reivindicat el poder de la música per a fomentar el benestar físic i emocional, especialment en la tercera edat.
La música que ens uneix s’emmarca dins del conveni de col·laboració entre Caixa Popular i la FSMCV, alineat amb el compromís de les dos entitats per protegir i difondre la cultura i les tradicions valencianes, promovent iniciatives nascudes de l’associacionisme i de la participació ciutadana.
La programació completa del cicle podrà consultar-se pròximament en www.fsmcv.org i en totes les plataformes de la Federació.
Sobre FSMCV
La FSMCV està integrada per 546 societats musicals, que amb les seues respectives escoles de música reuneixen més de 47.000 músics, 60.000 alumnes, més de 600 centres educatius, 5.000 professors i més de 200.000 associats. Les societats musicals de la Comunitat Valenciana constitueixen un moviment artístic, social i educatiu, considerat únic en el món i és per això que han sigut reconegudes com a Bé d’Interés Cultural Immaterial (B.I.C.), Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial a Espanya i Recurs Turístic de primer ordre.
Sobre Caixa Popular
Caixa Popular, amb més de 40 anys d’història, ofereix un model de banca de proximitat, amb valors i amb una sensibilitat social que la diferencia de la resta de les entitats. Destaca per la gestió transparent i professional i per la seua solvència Una cooperativa que creix i basa aquest creixement a continuar generant riquesa local.