Search
Close this search box.

El dilluns 26 de setembre finalitza el termini de presentació per al Cicle CaixaBank d’Orquestres de Societats Musicals

El dilluns 26 de setembre finalitza el termini de presentació per a la cinquena edició del ‘Cicle de concerts CaixaBank d’Orquestres de les Societats Musicals’. Podeu inscriure-vos a través de la plataforma de gestió de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

El programa de concerts es celebrarà entre els mesos d’octubre 2022 i març 2023 al llarg de les tres províncies valencianes, protagonitzats per les orquestres que hagen participat en el Concurs d’Orquestres CaixaBank 2020 i 2022. Com a novetat en aquesta cinquena edició, es convidarà a un màxim de quatre orquestres que posteriorment participaran en el Concurs d’Orquestres CaixaBank de 2023.

La campanya, que compta amb un pressupost de 18.000€ com a part del programa “CaixaBank Escolta València”, sufragat íntegrament per l’entitat financera, oferirà a les orquestres que participen en aquest cicle una ajuda econòmica de 1.500 euros per a l’organització del concert.

A través d’aquest ‘Cicle de concerts CaixaBank d’Orquestres de les Societats Musicals’ es persegueix impulsar el moviment orquestral nascut en aquestes entitats, acostant aquest tipus de formacions a municipis de la Comunitat Valenciana, enriquint així l’oferta cultural del territori.

DSC06406


El director territorial de CaixaBank en la Comunitat Valenciana, Xicu Costa, ha manifestat “el suport decidit de CaixaBank a les orquestres valencianes perquè, amb això, fomentem la innovació cultural, impulsem l’increment de l’excel·lència artística de les nostres agrupacions i també augmentem les opcions d’ocupabilitat de milers de joves valencians”.

IMG 20220921 WA0018


La directora adjunta de Música i Cultura Popular del Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, ha convidat a les societats musicals valencianes a sumar-se a aquesta convocatòria perquè “suposa un decidit suport al moviment orquestral valencià que naix de les societats musicals i els dona l’impuls necessari per a consolidar-se, és alhora un repte i una oportunitat que els permet créixer i compartir”.

La presidenta de la FSMCV, Daniela González, ha agraït a CaixaBank el seu suport a través d’aquesta mena de projectes “que tant de valor aporten al nostre col·lectiu”. “El teixit orquestral de les nostres societats musicals és un element essencial per al nostre futur i aquest cicle de concerts ens permet continuar treballant per al seu desenvolupament”, comenta la Presidenta.

“CaixaBank escolta València”

És una iniciativa posada en marxa en 2014 per CaixaBank en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i el Institut València de Cultura (IVC), per donar suport a les societats musicals valencianes i a promoure l’activitat musical i educativa en el territori.


Entre les seues línies destaquen la convocatòria anual de beques per a estudiants de les escoles de música; els concursos, festivals i cicles de concerts d’orquestres de la Comunitat Valenciana; els ‘Premis al Talent musical’; el projecte de recuperació de patrimoni ‘Música a la Llum’; i, l`*Alqueria Julià-Casa de la Música, rehabilitada per CaixaBank i que alberga des de finals de 2020 la seu de la FSMCV.
Les societats musicals en la Comunitat Valenciana representen un fenomen social i cultural d’enorme envergadura que vertebra el territori a través d’una nombrosa comunitat musical repartida sense distinció entre pobles xicotets i ciutats, entre comarques i províncies. Un fenomen que els valencians viuen des de xiquets, perquè la música s’aprén des de la infància i es compartix al llarg d’una vida.


Un total de 550 Societats Musicals federades, amb més de 1.100 bandes de música, més de 43.000 músics, 60.000 alumnes, 200.000 socis, 600 centres educatius i més de 5.000 professors. Un total de 550 Societats Musicals federades, amb més de 1.100 bandes de música, més de 43.000 músics, 60.000 alumnes, 200.000 socis, 600 centres educatius i més de 5.000 professors. Van ser declarades ‘Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial’ el mes de març de 2021.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías