Search
Close this search box.

La quarta edició del ‘Cicle de concerts CaixaBank d’Orquestres’ oferirà deu recitals en la Comunitat Valenciana

L’IV ‘Cicle de concerts CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana’, patrocinat per l’entitat financera, amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i el Institut Valencià de Cultura (IVC), arranca aquest cap de setmana amb el primer dels deu concerts que se celebraran en aquesta edició i que recorreran tota la Comunitat fins a març de 2022.

El cicle serà inaugurat per la Unió Musical de Benaguasil, en un concert que se celebrarà aquest diumenge 24 d’octubre en la seu de la societat musical a les 19.00 hores. La programació continuarà en el mes de desembre amb els concerts de la Sociedad Musical ‘La Paz’ de San Juan de Alicante (4 de desembre), la Societat Musical d’Alboraia (11 de desembre), la Societat Musical d’Alzira (18 de desembre), la Societat Musical l’Artesana de Catarroja (19 de desembre), la Unió Musical d’Alaquàs (22 de desembre), la Unió Musical de Llíria (29 de desembre) y el Ateneo Musical y de Enseñanza ‘Banda Primitiva’ de Llíria (30 de desembre). Ja en 2022, el cicle conclourà amb dues actuacions a càrrec de l’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixò, el 20 de febrer, i la Societat Musical ‘La Primitiva’ de Rafelbunyol, el 26 de març.

Joven Orquesta Sinfonica FSMCV Palau de Les Arts
Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV en el Palau de la Música

Totes les orquestres participants formen part de societats musicals federades i han participat amb anterioritat en les tres edicions del “Concurs d’Orquestres CaixaBank”. Cadascuna d’elles rebrà una ajuda econòmica de 1.500 euros per l’organització del concert, que s’emmarca en el projecte general “CaixaBank Escorta València”, la línia de patrocini privat més important amb la qual compten les societats musicals de la Comunitat Valenciana.

Per a la presidenta de la FSMCV, Daniela González, “gràcies a l’aposta de CaixaBank per aquest programa de suport a les societats musicals, el moviment orquestral de la Comunitat Valenciana rep un impuls directe, motivant als nostres alumnes i professors, una cosa especialment necessària en aquests moments a conseqüència de la crisi”. “Per això, ens alegra tornar a comptar enguany, una vegada més, amb el cicle de concerts d’orquestres, que vertebren a més la Comunitat i estan oberts a tots els públics”, ha apuntat González.

El director territorial de CaixaBank en la Comunitat Valenciana, Xicu Costa, ha destacat la seua satisfacció per “la consolidació d’aquest projecte creat per a secundar i impulsar a les orquestres de les societats musicals que, gràcies a aquest cicle i a altres línies com el Festival o el ‘Concurs d’Orquestres CaixaBank’, tenen garantida una agenda d’activitats al llarg de l’any”. “Un cicle que, a més, acosta la música d’orquestra a nombrosos municipis del nostre territori”, ha afegit.

Per a la directora adjunta de Música i Cultura Popular del Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, “aquesta nova edició del cicle de concerts representa la consolidació d’un esforç comú de les tres entitats i de totes les societats musicals que participen, un treball constant, però que dona els seus fruits, per la motivació i la visibilitat de les orquestres valencianes també en un context complicat com el que hem viscut aquest últim any”.

“CaixaBank escolta València”

Es una iniciativa posada en marxa en 2014 per CaixaBank en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, *FSMCV i el *Institut València de Cultura, *IVC, dirigida a fer costat a les societats musicals valencianes i a promoure l’activitat musical i educativa en el territori.

Entre les seues línies destaquen la convocatòria anual de beques per a estudiants de les escoles de música; els concursos, festivals i cicles de concerts d’orquestres de la Comunitat Valenciana; els ‘Premis al Talent musical’; el projecte de recuperació de patrimoni ‘Música a la Llum’; i, l`Alqueria Julià-Casa de la Música, rehabilitada per CaixaBank i que alberga des de finals de 2020 la seu de la FSMCV.

Les societats musicals en la Comunitat Valenciana representen un fenomen social i cultural d’enorme envergadura que vertebra el territori a través d’una nombrosa comunitat musical repartida sense distinció entre pobles xicotets i ciutats, entre comarques i províncies. Un fenomen que els valencians viuen des de xiquets, perquè la música s’aprén des de la infància i es compartix al llarg d’una vida.

En la Comunitat Valenciana són presents el 50% de les societats musicals i escoles d’Espanya. Un total de 550 Societats Musicals federades, amb més de 1.100 bandes de música, més de 43.000 músics, 60.000 alumnes, 200.000 socis, 600 centres educatius i més de 5.000 professors. Van ser declarades ‘Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial’ el mes de març de 2021.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías