Search
Close this search box.

L’Institut Valencià de Cultura, Bankia i la FSMCV presenten jurat i participants del ‘Concurs d’Orquestres de la Comunitat Valenciana’

L’Institut Valencià de Cultura, organitzador del ‘Concurs d’Orquestres Bankia de la Comunitat Valenciana’ en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i el patrocini de Bankia, ha presentat els membres del jurat de la segona edició d’aquest certamen.

El Comitè organitzador format per dos membres de cadascuna de les entitats participants ha triat com a president del jurat a Cristóbal Soler Almudéver, director musical i director titular del Teatre Líric Nacional de La Zarzuela de 2010 a 2015, principal director convidat i director associat de l’Orquestra Simfònica de Navarra i president d’AESDO (Associació Espanyola de Directors d’Orquestra).

Conjuntament amb ell, el jurat estarà compost per Amparo Edo Biol i José Sanchís. La valenciana Amparo Edo és sotsdirectora del Departament de Composició i Producció Contemporània al Berklee College of Music (Boston, Massachusetts), trompista, compositora i directora. Establida a Los Angeles (Califòrnia), treballa com a música, compositora i arranjadora de música de concert i per a projectes audiovisuals. Després de graduar-se al Conservatori Joaquín Rodrigo de València, va estudiar al Berklee College of Music les especialitats de composició per a mitjans audiovisuals i direcció orquestral.

El músic valencià José Sanchís és director artístic i musical de l’Orquestra Simfònica de Bankia, de l’Orquestra Simfònica de la Universitat Complutense de Madrid i secretari d’AESDO. Després de finalitzar els seus estudis de Trompeta i Història i Ciències de la Música va obtenir el títol de direcció d’orquestra per la Associated Board of the Royal Schools of Music (ABRSM) del Regne Unit. A l’octubre de 2015 va realitzar el seu debut com a director musical al Teatre Líric Nacional de la Zarzuela i en 2017 al Festival de Música Religiosa de Conca amb Lazarus de F. Schubert.

Orquestres participants

Respecte a les orquestres que participaran en aquesta segona edició del Concurs d’Orquestres Bankia, en la categoria Salvador Giner per a grups d’entre 30 i 50 músics concursaran l’Orquestra Simfònica ‘L’Artesana’ de la Societat Musical ‘L’Artesana’ de Catarroja i l’Orquestra Simfònica de la Societat Musical ‘L’Artística’ de Bunyol.

En la categoria Martin i Soler, per a orquestres d’entre 51 i 70 músics, concursaran l’Orquestra Simfònica ‘Vila de Sant Joan’ de la Societat Musical ‘Pau’ de Sant Joan i la Jove Orquestra de la Unió Musical d’Alaquàs.

El concurs se celebrarà al Palau de les Arts el dia 25 de febrer de 2018.

En aquesta edició es manté l’import dels premis de la primera edició, i s’incrementa el nombre de guardons, ja que en lloc d’atorgar una única distinció al millor director, es donarà un premi al millor director en cadascuna de les dues categories.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías