Search
Close this search box.

L’IVC, CaixaBank i la FSMCV convoquen el V Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana

L’Institut Valencià de Cultura, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i CaixaBank convoquen la cinquena edició del Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, que s’emmarca dins del programa ‘CaixaBank Escolta València’ i que es reprén després de no haver-se convocat en 2021 a causa de la pandèmia. El termini d’inscripció per a les societats musicals es mantindrà obert des de l’1 d’abril fins al 15 de maig i les sol·licituds es tramitaran per via telemàtica.

El concurs, dins del programa ‘CaixaBank Escolta València’, se celebrarà el dia 13 de novembre de 2022 en el Palau de les Arts de València, i constarà de dues categories: Salvador Giner, per a orquestres que tenen entre 30 i 50 músics, i Martín i Soler, per a orquestres que tenen entre 51 i 70 músics.

Participaran un màxim de quatre orquestres per categoria, que seran seleccionades prèviament pel Comité Organitzador entre totes les orquestres inscrites, segons la seua trajectòria, el nombre de concerts realitzats, els anys d’antiguitat i el currículum del director. Les orquestres seleccionades per a participar en el V Concurs CaixaBank d’Orquestres s’anunciaran abans de l’1 de juny de 2022.

Podran participar en el concurs totes les orquestres no professionals pertanyents a les societats musicals valencianes federades en la FSMCV. La plantilla ha d’incorporar, com a mínim, huit violins primers, sis violins segons, quatre violes, quatre violoncels i dos contrabaixos.

Cada orquestra participant interpretarà un repertori de dues obres de lliure elecció, sent una de les dues obligatòriament del repertori orquestral compost entre 1750 i 1850. La duració del repertori haurà d’oscil·lar entre 45 i 70 minuts per a la categoria Martín i Soler, i entre 30 i 55 minuts per a la categoria Salvador Giner, penalitzant-se l’incompliment d’aquestes indicacions.

El jurat estarà compost per tres professionals del món de la música de reconegut prestigi sense cap vinculació amb les entitats organitzadores ni amb les orquestres participants.

Les orquestres participants rebran un diploma acreditatiu de la seua selecció per a participar en el V Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana i hi haurà un únic premi per categoria, amb una dotació econòmica de 6.000 euros. A cada orquestra participant se li atorgarà una compensació econòmica de 2.000 euros per a les orquestres que participen en la categoria “Salvador Giner” i de 2.500 euros per a les orquestres que participen en la categoria “Martín i Soler”. A més, el jurat concedirà un premi de 1.500 euros al millor director de les orquestres participants en cadascuna de les categories, quantitats aportades íntegrament per CaixaBank.

V Festival CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana

Per a estimular el moviment orquestral valencià, les dues orquestres guanyadores del concurs i les dues que hagen tingut la segona millor puntuació en cada categoria participaran en el V Festival CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc en les Capitals Culturals 2022 de la Comunitat Valenciana. El primer concert amb les participants de la categoria Salvador Giner serà el 10 de desembre de 2022 a Aielo de Malferit i el segon, amb les participants de la categoria Martín i Soler, tindrà lloc a Alzira el 17 de desembre de 2022.

Les bases completes del V Concurs CaixaBank d’Orquestres i els formularis d’inscripció poden descarregar-se en la web de l’IVC: http://ivc.gva.es.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías