Search
Close this search box.

Concert de Setmana Santa de l’Orquestra Simfònica Lira Saguntina

Organitzat per l’Ajuntament de Petrés i la Societat Musical Lira Saguntina, l’Orquestra Simfònica Lira Saguntina realitzarà un concert amb motiu de Setmana Santa dissabte 9 d’abril en l’Església de Sant Jaume de Petrés a les 18h. Amb entrada lliure fins a completar aforament.

Estructurat en una sola part, el director de l’Orquestra Simfònica Lira Saguntina, Ramón Zacarías Cerdà Ramón, ha seleccionat com a obra principal el Stabat Mater de Pergolesi, obra on ens delectarem amb les veus de les solistes Silvia Queralt i Salomé Rodriguez.

Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736) té indubtablement la vida creativa més curta de la música occidental. En un lapse de només sis anys, les seues poques obres completes, ens han proporcionat un enorme llegat musical. Ja des d’antany els seus admiradors anaven des del gran Johann Sebastian Bach fins als amants de l’òpera francesa des que van escoltar la premiere de la Serva Padronaen 1752. El Stabat Mater 1735-36, en els últims mesos de vida del compositor i estrenada després de la seua mort el divendres Sant de 1736.

El programa es completarà amb una simfonia on el compositor Giamo Brida, dos segles després de la composició de Pergolesi, va utilitzar els temes més representatius del Stabat Materde de Pergolesi per a crear-la.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías