Search
Close this search box.

122 músics van omplir el Teatre de la Unió de Llíria de bona música, sota la batuta de Pablo Marqués Mestre

Llíria, 5 d’agost del 2016
Amb una gran expectació per part dels unioners, tingué lloc el dissabte 3 de setembre l’esperat concert de presentació del nou director titular de la Banda Simfònica, Pablo Marqués Mestre, amb el qual s’obri a la Unió Musical una nova etapa d’esta més que centenària societat.

Un canvi en la direcció de la Banda Simfònica sempre és motiu de renovació i d’encetar nous projectes. I més encara si esta renovació està en mans d’un jove director com és Pablo Marqués, que entra a formar part dels directors titulars més joves que han dirigit la Banda Simfònica.

En este concert de presentació del nou director titular, la Banda Simfònica estava formada per una plantilla de 122 músics que omplien l’escenari del Teatre de la Unió. Cal valorar l’intens treball que en dues setmanes han fet els músics unioners i Pablo Marqués preparant les obres d’este concert, quan alguna d’elles són de difícil execució. En la primera part s’interpretà el pasdoble “Música y Vinos”, del valencià Manuel Morales i “The Big Bang”, del belga Bert Appermont. En la segona poguérem gaudir del pasdoble “Peña Vinaza”, del valencià Mariano Puig Yago i l’emblemàtic i espectacular IV moviment de la Primera Simfonia de Gustav Mahler. Davant els calorosos i llargs aplaudiments d’un públic totalment entregat, el mestre hagué d’eixir a saludar diverses vegades. Finalment es dirigí al públic dient que esta nit era com un somni que s’havia fet realitat al dirigir una de les grans bandes de música valencianes. Com a bis es tornà a repetir el pasdoble “Música y Vinos”.

Malgrat la joventut de Pablo Marqués, ja té un coneixement profund de l’ofici i l’art de dirigir, i per això ja compta amb una brillant trajectòria musical, un extens currículum i una important experiència, tant en l’àmbit nacional com internacional, havent dirigit destacades orquestres d’Estònia i de Rússia. Ha ampliat estudis de direcció orquestral amb destacats professors de prestigi europeu i ha estat, a més, director de diverses agrupacions de música valencianes.
El pròxim concert de la Banda Simfònica se celebrarà el dissabte 24 de setembre de 2016, a les 22,30 hores, a la plaça Major de Llíria, en el marc del Festival de Bandes de Sant Miquel.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías