Search
Close this search box.

Enric Parreño torna a Costa Rica per a dirigir l’Orquestra Simfònica Julio Fonseca

En aquesta ocasió, Enric Parreño, director de la Unió Musical d’Alaquàs, dirigirà l’Orquestra Simfònica Julio Fonseca (OJF), que tindrà el seu campament del dissabte 9 de juliol al divendres 15 de juliol.

Es tracta de la trobada anual que es realitzarà en Tres Ríos. Segons paraules del director acadèmic del SINEM (Sistema Nacional d’Educació Musical), “el important dels campaments és que permet integrar les experiències musicals de totes les seus del Sinem, en una sola orquestra, on es representa als més de 4.000 estudiants que té actualment la nostra institució.”

Aquests campaments són subvencionats pel programa Iberorquestas i l’Instituto Nacional de les Artes Escénicas y la Música (Espanya), i comptarà amb músics de la JONDE (Joven Orquesta Nacional de España).

A més dels assajos i les classes mestres, els músics rebran diferents tallers, com a protocol i etiqueta en l’orquestra i fisioteràpia; així mateix, s’oferiran activitats culturals i presentacions artístiques. “Busquen promoure la unió, l’aprenentatge conjunt i el creixement musical; acostar-nos a les diferents comunitats per mitjà dels concerts, on es veu reflectida la dedicació dels estudiants en el repertori seleccionat”, va explicar Joselyn Rei, productora del Sinem.

Per a formar part d’aquesta orquestra, els estudiants actius del programa d’orquestra han de realitzar una audició. En 2016, 90 joves músics, amb edats entre els 11 i 14 anys, integren l’Orquestra Nacional Infantil Carmen Lyra; mentre que l’Orquestra Julio Fonseca compta amb 90 integrants, les edats de les quals oscil·len entre els 15 i 18 anys.

Com és costum, els campaments del Sinem tanquen amb una gira de concerts gratuïts. El mestre Gerald Brown dirigirà l’Orquestra Nacional Infantil Carmen Lyra; mentre que l’espanyol Enrique Parreño, estarà al capdavant de l’Orquestra Julio Fonseca.

Els concerts seran el Dijous 14 de juliol, i el Divendres 15 de juliol.

Aquest projecte se sumisca als ja realitzats de forma continuada a República Dominicana, Panamà i Colòmbia.

Enric Parreño, director de la Va unir Musical d’Alaquàs viatja novament a Costa Rica. Està serà la tercera vegada en menys d’un any que visita el país llatí. La primera vegada va ser l’Agost passat on va participar en la Yamaha Brass Academy, dirigint a la Banda de Conciertos de Limón, del programa de la Direcció General de Bandes, i junts van acompanyar al trompetista Giuliano Somerhalder.

Al novembre va tornar a Costa Rica per a dirigir una de les orquestres del SINEM (Sistema Nacional d’Educació Musical), formada per joves músics de Costa Rica i Panamà.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías