Search
Close this search box.

Joaquín Urquizu Castellà, President d’Honor de la Federació Catalana i  ex-President de la CESM

Ahir va morir Joaquín Urquizu Castellà (Amposta, 1928), President d’Honor de la Federació Catalana, de la qual va ser impulsor i  president durant més de 20 anys,  president de la Confederació Espanyola entre 2004 i 2008 i pagès.

Ens volem unir des d’ací als missatges de condolences i transmetre el nostre condol a la família.

El passat mes de febrer Joaquin Urquizu havia participat en un merescut homenatge a Amposta, la seua ciutat natal, en el qual es va destacar una trajectòria lligada a la música des dels seus començaments amb 16 anys en la Unió Filármonica d’Amposta (coneguda popularment com “la banda dels valencians”, ja que va ser fundada per músics provinents de la Vall d’Uixo) de la qual va arribar a ser President entre 1980 i 1985. Va ser en aquest Societat Musical, que precisament compleix el seu centenari en el present any, on va aprendre a tocar diferents instruments. Va ser també un dels fundadors de l’Orquestra Juniors, que cinquanta anys després segueix posant banda sonora a les festes de les terres de l’Ebre.

La seua relació amb la Comunitat Valenciana i la Federació va ser molt propera. “Les societats musicals del País Valencià són un fenomen insòlit. Allà la gent viu pensant en la música. Els valencians tenen més de la meitat de les bandes de música que hi ha en total a Espanya i músics a totes les grans orquestres, quasi es podria dir que del món”, destacava fa uns anys en aquest article. Sense anar més lluny, vam tenir la sort de comptar amb la seua presència en la XLVIII Assemblea General de la FSMCV celebrada a Cullera en la qual va tenir a bé compartir unes paraules amb els assistents.

Descanse en Paz, President.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías