Search
Close this search box.

La Unió Musical Santa Cecilia d’Enguera celebra el Concert de Primavera

El Diumenge 29 de Maig la Unió Musical Santa Cecilia d’Énguera celebrarà el Concert de Primavera. Tindrà lloc en el pavelló municipal “Jaime Alegre”, recentment remodelat com a auditori, a les 12:00 del matí.

El concert comptarà amb un solista d’excepció, el trompista Miguel Martínez Megías, que interpretarà el concert per a Trompa i Banda d’Otto M. Schwarz, “Cape Horn”.

Miguel Martínez, natural de Bunyol, València, és un reconegut solista que realitza la seua labor docent com a professor del Conservatori Professional de Música de Requena.

En el concert també s’interpretarà la “Tercera Sinfonía” d’Alfred Reed, la marxa simfònica “Banda Sucre” de G. Orsomando, “Beyond the Horizon” de Rosano Galante, “España” de Chabrier, el pasdoble “La Gracia de Dios” de Roig, i “La Gran Vía”, sarsuela de F. Chueca.

Miguel Martínez Megías, un trompista d’excepció

Naix a Bunyol (València). Comença els seus estudis musicals en l’Escola de Música del Centre Instructiu Musical “La Harmònica” d’aquesta ciutat, tenint com a professors a J. Roser i G. Diago. Posteriorment ho fa en el Conservatori Superior de Música de València i Real Conservatori Superior de Música de Madrid, amb els professors J. Rosell i F. Burguera, a més de L. Morató, Trompa Solista de l’Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola. Finalitzats els estudis musicals i becat pel Ministeri de Cultura i la Generalitat Valenciana, estudia en el Conservatoire Nâtional de Région de Versailles (França) amb Daniel Bourgue, Trompa Solista de l’Òpera de Paris, obtenint el Premi d’Honor Fi d’Estudis i Primer Premi per Unanimitat en Música de cambra. Més tard, en la Musikhochschule de Freiburg (Alemanya), amb Ifor James, Solista Internacional. Realitza cursos de perfeccionament amb V. Zarzo, M. Hacklemann, R. Vlatkovic, A. Friedrich, M. Rimon, V. Grigorov, G. Nalli, J. Ashby, I. Penzel i F. McWilliam. Ha pertangut a la Jove Orquestra Nacional d’Espanya i Orquestra Filharmònica de Gran Canària com a Trompa Solista, a més de col·laborar amb les Orquestres Simfònica d’Astúries, Simfònica de Sevilla, Simfònica de Màlaga, Ciutat de Granada, Real Philarmonia de Galícia, Simfònica del Mediterrani, Simfònica de València, Ciutat de Torrent, Simfònica de Castelló, Master Symphony Orchestra, Master Chamber Players, Ensemble Orchestral de Perpignan, Orquestra de València i Orquestra Nacional d’Espanya. Ha sigut professor dels Conservatoris de Bunyol, Alcazar de Sant Joan-Camp de Criptana i Puertollano. Membre fundador del

Quintet de Vent “Bétula” i del quintet de Metalls “Iberbrass”, Amb aquest últim ha sigut guardonat en els concursos “Ciutat de Manresa”, “Monserrat Alavedra”, “Paper de Música” i el prestigiós Internationalen Quintettwettbewerbes” de Moers (Alemanya). Va ser convidat a tocar el Concert per a Trompa de F. Strauss en el 36º International Horn Symposium, celebrat a València (2004) i el Concert nº 1 per a Trompa de R. Strauss en el Congrés Internacional per a Música de Banda celebrat en Medellín (Colòmbia) (2010). En 2013 ha sigut convidat pel Departament of Scoring for Film, Television and Video Games del prestigiós Berklee College of Music de València per a parlar sobre els recursos tècnics i sonors de la Trompa. En 2014 va actuar en el 4º Congrés de l’Associació Espanyola d’Amants de la Trompa (AEAT) celebrat en Xátiva (València) i al febrer de 2015, va participar en la 7ª Trobada de l’ACAT (Associació Catalana

de Trompistas). Al novembre de 2011, va estrenar el concert per a Trompa i Banda que el compositor belga Bert Appermont, li va dedicar, dirigint-ho el propi Bert Appermont. I a l’estiu de 2015, estrenarà el concert per a Trompa i Bombardino, de Fco. José Martínez Gallego, al costat del bombardino Josep Burguera i la Banda Municipal de Mallorca, sent el primer concert a nivell mundial per a aquests solistes. Ha actuat en països com Espanya, França, Alemanya, Anglaterra, Holanda, Luxemburg, Àustria, Hongria, Colòmbia, EUA i Xina. Actualment és Professor de Trompa en el Conservatori Professional de Música “Mariano Pérez Sánchez” de Requena.

PROGRAMA

I PART

*Banda sucre” de  G. Orsomando
*Cape Horn ” de  Otto M. Schwarz

Trompa solista: Miguel Martínez Megías

*Third Symphony for band” de  A. Reed

2 Variations on the “Porazzi” theme of Wagner  3 Allegro deciso

II PART

*Beyond the Horizon     R. Galante

*La Gracia de Dios     R. Roig

*España”  de   E. Chabrier

*La Gran Vía” de   F. Chueca

Compartir:

Últimas noticias

Categorías