Search
Close this search box.

L’Aranya presenta al seu nou director en un ‘Concert de Primavera’ dedicat al soci

Albaida, 29 d’abril de 2016

La Unió Musical d’Albaida l’Aranya celebra aquest dissabte 30 d’abril un concert extraordinari que estarà dedicat als socis que perteneixen a la societat musical i on es farà la presentació del nou director, Adrià Ronda Sampayo.

Després de gairebé nou anys de direcció per part de José Javier Sanz Vila, la nova junta directiva de l’Aranya, va decidir contractar al director de Potries (la Safor) per estar al capdavant de la direcció de la banda amb l’objetiu d’evolucionar i augmentar el nivell de la banda i amb la perspectiva de realitzar nous projectes en els propers anys, com participar tant a certamens de música festera com simfònica, entre altres.

Hi participarà la banda jove de l’Aranya, la qual interpretarà a la primera part del concert baix la direcció de César Roig Espí.

Ja a la segona part, la Unió Musical d’Albaida l’Aranya interpretarà tres obres escollides amb cura per part d’Adrià Ronda, amb la intenció que el nou director puga conèixer quina resposta rep per part de la banda.

En aquest sentit, la primera obra que s’escoltarà al concert serà un pasdoble de José Rafael Pascual Vilaplana que va ser escrit originalment per a dolçaines i percussió, adaptat posteriorment per a banda, i que rep el títol de ‘Dolça Memòria’. Va ser escrit l’any 2013, a la memòria de Xelo Pellicer Monparler i a la seua filla Liliana Requena Pellicer, fallera major de Gandia d’aquell mateix any.

Tot seguit, l’Aranya interpretarà l’obra ‘October’ del compositor Eric Whitacre. Va ser escrita l’any 2000 i va ser dedicada a Brian Anderson, director del congrés de High School Bands a Nebraska, el mateix any. Segons paraules del compositor “octubre és el meu mes preferit i amb aquesta peça intente plasmar el seu aire fresc, els canvis de llum i la tranquil·litat que em transmet”. I finalment, l’Aranya interpreterà l’obra ‘The Legend of Flathead Lake’ de Carl Wittrock. Una peça descriptiva escrita l’any 2002 on el compositor ens contarà el misteri del llac Flathead, que es troba a l’estat de Montana, als EUA. Aquest llac, segons conta la cultura popular d’aquell territori, està habitat per una criatura marina la qual els habitants de la regió han anomenat com ‘Montana Nessie’. Wittrock trasllada al pentagrama les experiències que viu aquest animal.

L’Aranya en aquesta nova etapa que enceta amb la nova junta directiva vol fer més gran la societat musical i per aquest motiu se li va a donar el protagonisme que es mereix el soci, fent-lo partícep de totes les decisions que li afecten com a membre de la societat musical.

La nova direcció

Adrián Ronda Sampayo, de 28 anys, és natural del municipi saforenc de Potries on és director titular de la banda de l’Associació Artístic Musical ‘Sant Blai’ de Potries, a més de ser també director de la coral de l’Agrupació Musical Santa Cecília d’Ador, del Conjunt Instrumental de la Safor i de Games&Symphonies. L’any 2011 és llicencia al Conservatori Superior de Música ‘Salvador Seguí’ de Castelló amb l’especialitat de Trompeta. En el camp de la direcció, ha estat seleccionat per estudiar a prestigiosos cursos com el que va realitzar a Brasov (Romania) o a la Royal Northern College of Music a Manchester (Regne Unit).

Va guanyar el primer premi en el concurs internacional de direcció d’orquestra per la London Classical Soloists Orchestra a Londres. Ha estat director convidat en formacions bandístiques i orquestrals de la Ferris State University (EUA) i també a la ‘Banda Sinfónica del Gobierno del Estado de Veracruz’ a Mèxic. Actualment, cursa els estudis de composició amb Ramon Garcia i Soler, al mateix temps que continua la seva formació com a director tant arreu de l’Estat com a l’estranger.

Al capdavant de la direcció de l’AAM Sant Blai de Potries va obtenir el primer premi en el Certament Provincial de Bandes de València, l’any 2013, i el premi Euterpe a la millor producció musical del disc ‘Sons de la terra’, l’any 2014.

 

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías