Search
Close this search box.

L’ORQUESTRA DE VALÈNCIA ORGANITZA UN CONCERT AMB MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

L’Orquestra de València, com a homenatge al Dia Internacional de la Dona que se celebra el 8 de març, interpretarà el pròxim divendres un concert “extraordinari” en el Teatre El Musical. Un espectacle que s’iniciarà a les 19.30 hores i que estarà protagonitzat per la directora nord-americana Anne Manson i la violinista valenciana Esther Vidal. La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha manifestat que “donem suport al Dia de la Dona de la millor manera possible, amb música, visibilitzant el treball de tres grans compositores del segle XX”.

 

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha remarcat “la presència d’una directora internacional que debuta a València, com és Anne Manson, i la qualitat de la nostra solista de violí, Esther Vidal”. Els i les assistents podran escoltar el preludi de l’Acte II de “The Wreckers” d’Ethel Smyth, que va ser una de les líders del moviment sufragista anglès; el Concert per a orquestra de cordes de Grażyna Bacewicz, pianista i violinista polonesa; la suite per a orquestra “The Land” d’Elizabeth Maconchy, molt coneguda pels seus tretze quartets per a corda; així com el famós Concert núm. 5 per a violí i orquestra en la major de Wolfgang Amadeus Mozart, que serà interpretat per Esther Vidal. El director del Palau, Vicent Ros, ha comentat “la qualitat, el compromís i la professionalitat en el dia a dia de les nostres professores de l’Orquestra”.

 

ANNE MANSON I ESTHER VIDAL

 

De la vasta trajectòria professional d’Anne Manson, que com s’ha comentat debutarà a València aquest divendres 6 de març, destaca que va ser la primera directora convidada al Festival de Salzburg, on va dirigir la Filharmònica de Viena. Així mateix, és directora titular de l’Orquestra de Cambra de Manitoba i ha estat convidada per formacions com les Filharmòniques de Los Angeles i Londres, Simfòniques de Houston i Indianapolis o la BBC Scottish Orchestra, entre altres. Manson ha dirigit òpera en teatres tan emblemàtics com les òperes de Washington, San Francisco, Reial d’Estocolm, Ginebra o el Reial de la Moneda Brussel·les.

 

Per la seua part, Esther Vidal Martí, amb 16 anys va entrar a formar part de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya, on va ser becada per a estudiar en el Reial Conservatori de Música de Brussel·les, de 1990 a 1993 amb A. León Ara i els seus assistents: A. Kleve i A. Korniszewsky. Va ser concertino de l’Orquestra del Conservatori Joaquín Rodrigo de València. A més, és membre del Collegium Instrumentale i ha col·laborat amb diferents orquestres, entre altres la Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Ciutat de Granada i Simfònica de Santo Domingo. És col·laboradora habitual de l’Orquestra de Cadaqués i concertino del Ensemble Musicae i primer violí del Quintet Casulana.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías