Search
Close this search box.

“Melcioret vol ser Músic”, el llibre infantil sobre la vida de Melcior Gomis, es presenta a València

València, 21 d’octubre del 2016

Demà es presenta a València el llibre infantil “Melcioret vol ser músic”, un conte escrit per Miquel Àngel Múrcia i David Palmer, i il·lustrat per Paqui Constant, que relata la vida del compositor d’Ontinyent Melchor Gomis.

El llibre, amb forma de conte infantil, relata la vida del músic valencià, de qui ara es compleixen 180 anys des de la seua mort, motiu pel qual el 2016 ha sigut declarat “Any de Melchor Gomis”.

La presentació del llibre, editat per Edicions 96, tindrà lloc demà 22 d’octubre a partir de les 11:25 hores a la Plaça de l’Ajuntament de València.

José Melchor Gomis y Colomer

Nascut a Ontinyent en 1791, fou un compositor romàntic espanyol de gran èxit en la seua época, encara que se’l recorda especialment perquè se li atribueix l’autoria de l’Himno de Riego, himne nacional d’Espanya durant la Segona República Espanyola.

El músic valencià començà la seua carrera a la Capellania de Santa Maria d’Ontinyent, i va continuar després al Cor de la Catedral de València. Als 25 anys ja figurava com a director de la música del Regiment d’Artilleria de la guarnició de Barcelona, tras lo qual se’n va anar a Madrid amb l’encàrrec de dirigir la Banda del Real Cuerpo de Guardias Alabarderos, que mai va arribar a formar-se.

Amb el triomf de Riego, fou nombrat director de la banda de la Milícia Nacional, a la qual va romandre fins 1823, quan es va traslladar a París. En 1822 es va publicar Colecciones de canciones patrióticas que dedica al ciudadano Rafael del Riego y a los valientes que han seguido sus huellas, imprés a València i al qual figura l’himne signat per Gomis.

Va morir a París, el 27 de juliol de 1836.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías