Search
Close this search box.

Missatge de Condolences després del tràgic accident al Mar Negre

València, 27 de desembre de 2016

Des de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), la Federació de Cors de la CV (FECOCOVA) i la Federació de Folklore de la CV (FOLKLORECV) volem expressar, en nom de totes les societats i agrupacions que les componen, el nostre més sentit condol per l’accident aereo del passat dissabte en el qual van morir 92 persones, entre elles 64 integrants del Cor de l’Exèrcit rus.

Volem manifestar nostre pesar pel dur cop sofert per aquesta institució històrica que, des de la seva creació en 1928 per elevar la moral de les tropes, ha sabut difondre la música popular russa al voltant del món.

A més, volem aprofitar per reconèixer des d’aquí la seva important labor en la difusió d’obres del folklore i la música tradicional de diferents països del món. Si bé al nostre país es van fer populars per la seva interpretació de “La gran Jota de Dolores”, que aquest mateix any ha aconseguit gran ressò en xarxes socials, les seves actuacions solen incloure obres de intérpre-tes espanyols. En 2005 ja van incloure en el seu enregistrament “Live in Paris” una interpretació de diversos temes entre els quals es trobava “València” del mestre Padilla.

A la Comunitat Valenciana existeixen en l’actualitat més de 300 cors en actiu. És per això que des de les tres Federacions volem transmetre des d’aquí les nostres condolences als familiars de les nombroses víctimes i a tot el poble rus.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías