Search
Close this search box.

Rafa Garrigós dirigirà l’orquestra de la sarsuela La Cort del Faraó al Teatre Infanta Leonor de Jaén

Jaén, 2 de juny de 2016

La Compañía Lírica de Andalucía representarà la sarsuela La Corte del Faraón, composta pel Valencià nascut a Torrent en 1870 Vicente Lleó Balbastre.

La companyia andalusa estrenara la seua producció d’aquesta coneguda sarsuela en el Teatre Infanta Leonor de Jaén el pròxim 9 de Juny a les 20:30 hores.
La Direcció escènica serà a càrrec de Juan Corpas, la direcció de Cors tindrà com a directora a Cecilia Cova, i el director Rafa Garrigós es farà càrrec de la direcció de l’Orquestra.

Són gerents de la Compañía Lírica de Andalucía Alberto Puig i Gema García.

Rafa Garrigós, director i compositor

Natural d’Énguera, realitza estudis superiors en els Conservatoris de València, Madrid, Granada i Múrcia, en les especialitats de Trompa, Piano, Composició, Direcció de Cors i Direcció d’Orquestra, obtenint Premi Extraordinari en Composició i Direcció de Cors. Paral·lelament ha realitzat estudis universitaris de Pedagogia.

Ha sigut director i professor de diferents conservatoris de la geografia espanyola, tenint actualment la seua destinació en el Conservatori Professional “Guitarrista José Tomás” d’Alacant on imparteix les assignatures de Direcció Simfònic-Coral, Orquestra, Informàtica Musical i Llenguatge Musical.

Ha sigut director titular de les següents agrupacions: Orquestra i Cor del Conservatori Professional de Música de Jaén, Orquestra Juvenil del Conservatori Professional de Música d’Alacant, Agrupació Coral de Benidorm, Coral Crevillentina de Crevillent, Banda de Música “La Primitiva” de l’Associació de “Amics de la Música de Callosa d’en Sarrià, Banda Simfònica i Orquestra de cambra de la Societat Filharmònica Alteanense, Banda Simfònica de la Societat Musical “L’Aliança” de Mutxamel, Banda Simfònica de la Societat Filharmònica Unió Musical d’Agost, i Unió Musical de Canyada (Alacant). En l’actualitat és director de la Unió Musical Santa Cecilia d’Énguera (València), i de la Banda Simfònica de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna (València). Amb aquestes agrupacions ha aconseguit, entre uns altres, dotze primers premis en importants concursos musicals, i ha realitzat gires de concerts per Itàlia, França i Portugal. A més, treballa com a director musical amb la companyia d’Òpera i Sarsuela “Compañía Lírica d’de Andalucía amb la qual ha dirigit nombroses representacions de grans sarsueles com La Revoltosa, La Verbena de la Paloma, El Niño Judío, Agua, azucarillos y Aguardiente, etc.

Ha sigut convidat a dirigir orquestres i bandes a Espanya, Itàlia, Colòmbia i Portugal, i ha impartit diferents cursos de Direcció a Espanya, Itàlia i Colòmbia, destacant els impartits en Sant Joan de Pastura (Colòmbia) “I Seminari Internacional en Formació per a Directors i Intèrprets de Bandes Musicals”, els “Corso de Direzione per Maestri vaig donar Bande”realitzats en les ciutats italianes de Macerata, Fano, Staffolo, Palma vaig donar Montechiaro, Messina, i Santa Agata vaig donar Militello, tots ells en col·laboració amb l’ANBIMA (Federació Nacional Italiana de Bandes). També ha impartit cursos de Direcció a Espanya, “Curso de Dirección” per a professors del Conservatori Professional de Música de Las Palmas de Gran Canàries, “Curso de Dirección” per a professors del Conservatori Professional de Jaén, etc. Continuant la labor pedagògica de la Direcció, durant els pròxims anys impartirà nous cursos de direcció en diferents països.

Durant 2013 ha sigut seleccionat com a director de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, realitzant concerts en ciutats com Madrid i València, i gires de concerts per Espanya, Holanda i Bèlgica amb gran èxit de crítica i públic.

És autor de publicacions pedagògiques que formen part de programes d’estudi de diferents conservatoris, i ha compost obres per a diferents agrupacions musicals.

Ha format part de jurats de nombrosos concursos i certàmens musicals a Espanya i Itàlia.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías