Search
Close this search box.

El President de la Generalitat ha lliurat els Premis Euterpe de la FSMCV

Amb motiu de la celebració de Santa Cecilia, el President de la Generalitat, Ximo Puig, ha rebut a la Junta Directiva de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) amb la finalitat de lliurar els seus XVIII Premis Euterpe.

En l’acte també han estat presents el Conseller d’Economia, Rafael Climent; el director general del Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos; la directora general adjunta de música i cultura popular, Marga Landete; el president d’Honor de la FSMCV, Ángel Asunción; i els expresidents de la FSMCV Vicent Escrich, Santiago Algado i Pepe Almeria.

En aquesta trobada, el president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, ha sol·licitat a la Generalitat el màxim suport i presència del Govern valencià en els actes que ha organitzat aquesta entitat per a commemorar el seu 50 aniversari i que s’estendran en les tres províncies de la Comunitat.

“Com tots els anys, Santa Cecilia és un dia molt important per als músics i el d’enguany, més si cap. Les Societats Musicals són a punt de ser declarades BIC, la qual cosa és un enorme orgull i posarà de manifest la tradició musical popular de la Comunitat materialitzada a través d’elles, i açò fa necessari que siga rellançada la Llei Valenciana de la Música”, ha declarat Rodríguez.

“Fa molt temps que els músics d’aquesta terra venim lluitant per un merescut reconeixement social que ens hem guanyat dia a dia, any a any, amb el nostre estudi, treball i esforç. La creació de la Federació, fa ara 50 anys, s’entén com el mitjà que aquests músics van idear per a aconseguir la meta d’aquest reconeixement”, ha afegit el president de la FSMCV.

Els Premis Euterpe són convocats per la FSMCV anualment amb la finalitat d’homenatjar a la música valenciana i d’establir una millor i més fluïda comunicació amb les diferents entitats polítiques, socials, econòmiques i amb el públic, en general. Amb aquests premis, la FSMCV pretén mantenir un esforç col·lectiu que siga mereixedor d’un reconeixement cada vegada major no solament dels candidats i els premiats, sinó de tots aquells que aposten decididament per mantenir, impulsar i desenvolupar la cultura musical valenciana.

El President de la Generalitat ha fet lliurament d’aquests guardons a:

Premi Euterpe a la participació federal: Unió Musical de Muro (Alacant)
Premi Euterpe a la dedicació a la seua Societat Musical: Eduardo Aracil Monllor (Societat Unió Musical i Artística de Sax) ex aequo amb Ramón Hernández Yago (Banda Simfònica Cercle Catòlic de Torrent)
Premi Euterpe a la institució o empresa pública o privada: Ajuntament de Llíria
Premi Euterpe extraordinari de la Junta Directiva: Juan Vicente Mateu Alemany

En aquest acte el president de la FSMCV ha agraït a la Conselleria de Economia que haja obert les seues portes al col·lectiu i la seua predisposició per a escoltar les propostes de la Federació, que apunten cap a un nou model econòmic per a entitats com les societats musicals que utilitze elements de l’economia social. Al costat d’açò, ha agraït al President de la Generalitat la seua participació en aquest acte, que manifesta una implicació sense precedents fins al moment del Govern Valencià amb la FSMCV.

L’acte ha sigut clausurat amb un concert de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV, dirigida per Pere Vicalet, que ha interpretat peces de compositors valencians i obres molt vinculades a la nostra Comunitat i a les Societats Musicals com són el cercaviles Xàbia, Yakka o Música i Poble de Ferrer Ferran.

image 9

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV, dirigida per Pere Vicalet, durant el seu concert en el Palau de la Generalitat en el lliurament dels 18 Premis Euterpe

La FSMCV en xifres

La FSMCV agrupa a 547 societats musicals i les seues escoles de música (el 50% d’Espanya), compta amb 40.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis. Les Societats Musicals estan presents en el 95% dels municipis d’Alacant, Castelló i València de més de 500 habitants, conformen un projecte social i educatiu únic en el món i són el principal agent cultural de la Comunitat Valenciana segons la Universitat de València.

En 2018 celebra el seu 50 aniversari i per a açò té previst, entre altres activitats, batre almenys 3 Rècords Guinness el pròxim any: la major desfilada de bandes de música mai realitzat, la major banda de música del món i la major lliçó de música del món.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías