Search
Close this search box.

La FSMCV presenta les bases de la XIX edició dels Premis Euterpe

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), com a institució bàsica i fonamental en la defensa de l’associacionisme musical valencià, convoca anualment els Premis EUTERPE amb la finalitat d’homenatjar a la música valenciana i d’establir una millor i més fluïda comunicació amb les diferents entitats polítiques, socials i econòmiques, i amb el públic, en general.

A través del lliurament d’aquests guardons, la FSMCV pretén reconèixer el treball i iniciatives del col·lectiu de societats musicals, incloent així mateix a persones que interpreten música, que l’ensenyen, que la componen i que la dirigeixen, així com a institucions i mitjans de comunicació vinculats amb la música i la cultura.

Totes les candidatures han de presentar-se d’acord amb el procediment establit en les bases que es troben al final d’aquest article i que es resumeixen en aquesta notícia. La presentació d’una candidatura suposa la completa acceptació de les mateixes.

La Junta Directiva de la FSMCV adjudicarà els Premis Euterpe 2018 segons la proposta de les diferents comissions que es detalla en cadascuna de les categories, i per decisió directa en aquells premis que no contemplen comissió. En aquest últim cas, per consens o amb 2/3 dels vots, com a mínim.

Presentació de candidatures

La presentació de candidatures als Premis Euterpe finalitzarà el 10 de setembre de 2018 a les 14:00h.

– La presentació de candidatures es realitzarà mitjançant l’enviament a la FSMCV, a través del correu electrònic fsmcv@fsmcv.org del formulari de presentació de candidatures que s’inclou al final d’aquesta notícia, emplenat íntegrament segons corresponga en cada apartat en el qual es participe.
– La Comissió dels Premis Euterpe 2018 comunicarà als interessats la possibilitat d’esmenar errors i/o aportar la documentació addicional durant els cinc dies següents al tancament de candidatures, atorgant-los un termini de 48 hores per a l’esmena.
– La presentació de les candidatures implica l’autorització expressa a la FSMCV per a disposar, sense contraprestació alguna i en el context específic dels Premis Euterpe, dels materials presentats. La utilització o comunicació pública d’aquests materials, per part de la FSMCV, solament es realitzarà en un context informatiu, i exclourà la seua explotació comercial.
– Els materials presentats acompanyant a cada candidatura quedaran en possessió de la FSMCV amb l’objectiu de la seua incorporació a l’arxiu de la institució i sense contraprestació econòmica alguna per al participant, renunciant amb açò a la seua posterior recuperació una vegada presentada aquesta candidatura.

Categories

Les categories establides per a la XIX edició dels Premis Euterpe seran les següents:

– PREMI EUTERPE A LA PARTICIPACIÓ FEDERAL.
– PREMI EUTERPE A LA DEDICACIÓ A LA SEUA SOCIETAT MUSICAL.
– PREMI EUTERPE A LA INSTITUCIÓ O EMPRESA PÚBLICA O PRIVADA.
– PREMI EUTERPE PER LA CONTRIBUCIÓ A LA IGUALTAT DE GÈNERE EN L’ÀMBIT DE LA MÚSICA VALENCIANA.

Aquests Premis Euterpe no tindran dotació econòmica. Consisteixen en un guardó amb la figura de la deessa Euterpe de l’escultor valencià Manuel Boix i un diploma acreditatiu.

Els Premis seran fets públics quan la Junta Directiva decidisca i en la mesura que siga possible es presentaran al col·lectiu durant l’Assemblea General de la FSMCV que se celebrarà el 6 d’octubre de 2018 en el Palau de Congressos de València i seran lliurats pel President de la Generalitat durant la recepció a la FSMCV que amb motiu de la festivitat de Santa Cecilia es realitza en el Palau de la Generalitat.

Per als Premis Euterpe que històricament s’han atorgat en les categories següents:

– PREMI EUTERPE A LA PRODUCCIÓ MUSICAL.
– PREMI EUTERPE A LA CREACIÓ MUSICAL, en les seues categories de Música Simfònica i de Música per a la Festa.

Es contempla una pròxima obertura de termini dins d’aquesta mateixa convocatòria que serà decidida per la Junta Directiva i comunicada a totes les Societats Musicals i difosa en premsa, xarxes socials i altres mitjans electrònics.

Documentació

Descarrega les bases de la convocatòria. [PDF]
Descarrega el formulari de presentació de candidatures. [PDF]

Compartir:

Últimas noticias

Categorías