Search
Close this search box.

El President de la Generalitat entrega els XXII Premis Euterpe de la FSMCV

Ahir, dimarts 30 de novembre, el President de la Generalitat, Ximo Puig, al costat de la Presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), Daniela González, han fet lliurament dels Premis Euterpe que concedeix anualment la Federació en un acte realitzat en el Palau de la Generalitat.
Aquests premis, que enguany han aconseguit la seua XXII edició, són convocats anualment per la FSMCV amb la finalitat d’homenatjar persones i entitats que des de diversos àmbits d’actuació, realitzen una destacada labor per mantindre, impulsar i desenvolupar la cultura musical valenciana i els valors del col·lectiu de les societats musicals.

Com a novetat d’aquesta edició s’ha fet lliurament del “Premi Euterpe a la inclusió social en les societats musicals” que s’ha atorgat tant a la Societat Musical La Paz de Sant Joan d’Alacant com al Ateneu Cultural Ciutat de Manises, destacant així projectes socials que han servit com a exemple dels valors del col·lectiu de les societats musicals. De la mateixa manera, el premi Euterpe a la igualtat ha sigut concedit a la societat musical La Lira Castellonera, pel seu projecte “La Lira en clau de dona”.

Al seu torn, el premi Euterpe a la dedicació a la seua societat musical ha sigut atorgat enguany a tres veterans músics en reconeixement a la seua aportació al món musical i associatiu. És el cas d’Aristides Rico Albero (1934), percussionista procedent de la Societat Musical de Banyeres de Mariola, que segueix en actiu als seus 87 anys i compta amb prop de 60 anys de dedicació a la seua societat musical; José Abad Quesada (1937), saxofonista, fill, pare i avi de músics, que després de quasi set dècades, continua aportant valor a la Unió Musical del Fondó de les Neus, de la qual va ser un dels impulsors de la seua refundació en 1980; i José Peñalva Pla (1931), que amb 90 anys d’edat continua en actiu en la Societat Musical Beniatjarense, 79 anys després del seu ingrés en la mateixa i després d’haver sigut durant dècades el seu director i mestre de diverses generacions de músics.

Al seu torn, director i compositor valencià Ferrer Ferran ha recollit el Premi Euterpe Extraordinari que la Federació li ha entregat per la seua trajectòria en el món de la composició i direcció musical, tant a nivell nacional com internacional, exercint d’ambaixador cultural de la Comunitat per tot el món.

En la modalitat de premi Euterpe 2021 “A la institució o empresa pública o privada”, l’Ajuntament de La Llosa de Ranes ha sigut reconegut pel seu acreditat suport al món de les societats musicals i la potenciació de la música en el seu municipi.

L’acte ha comptat amb la participació de la Unió Musical de Godelleta, guanyadora del Premi Euterpe a la Participació Federal, que ha actuat com a tancament de l’acte, així com de la Batucada de diversitat funcional del projecte d’inclusió del Ateneu Cultural Ciutat de Manises, com a part del projecte pel qual han sigut guardonats.

En el seu discurs, Daniela González ha destacat la importància de tornar a celebrar aquests premis, que coincideixen amb la festivitat per excel·lència de les nostres societats musicals com és santa Cecilia. ”Uns premis que tornem a celebrar després del compàs d’espera obligat per la pandèmia, que tan durament ha colpejat a les societats musicals. Aquests premis Euterpe -afig la Presidenta- ens permeten visibilitzar a aquests nou premiats que actuen com a referents del col·lectiu de societats musicals i que de manera transversal, difonen aqueixos valors que són propis com el voluntariat, el treball en equip, la col·laboració, l’esforç, l’excel·lència artística, la igualtat de gènere o la inclusió social. Ells són els referents que sostenen el nostre col·lectiu, per això és necessari aquest reconeixement públic, especialment després dels mesos tan complicats que hem viscut”.

Els guanyadors dels XXII Premis Euterpe, que es van donar a conéixer en la 53a Assemblea General de FSMCV el passat 23 d’octubre, han sigut:
Premi a la Dedicació a la seua Societat Musical:
Arístides Rico Albero. Societat Musical de Banyeres de Mariola
José Abad Quesada. Unió Musical Hondón de las Nieves
José Peñalva Pla. Societat Musical Beniatjarense.
Premi a Participació federal – Unió Musical de Godelleta.
Premi a Institució pública o privada Ajuntament de La Llosa de Ranes.

Premi a la Igualtat de gènere en l’àmbit de la música Societat Musical Lira Castellonera. Projecte “La Lira en clau de dona”.

Premi a la Inclusió social en les societats musicals:
Sociedad Musical La Paz de San Juan de Alicante
Ateneu Cultural Ciutat de Manises.

Premi extraordinari de la Junta Directiva: Ferrer Ferran.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías