Search
Close this search box.

El president de la Generalitat lliura els XIX Premis Euterpe de la FSMCV

Aquesta vesprada, amb motiu de la celebració de Santa Cecília, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha rebut a la Junta Directiva de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i ha lliurat els XIX Premis Euterpe.

En aquesta ocasió, la pròpia Federació ha fet lliurament d’un Premi Euterpe a Ximo Puig, pel suport de l’Administració Pública a les Societats Musicals i la seua aposta per posar en valor la tradició musical popular de la Comunitat, materialitzada a través de les Societats Musicals, declarant-la Bé d’Interès Cultural (BIC).

L’acte, que s’ha celebrat en la Sala de Corts del Palau de la Generalitat, també ha comptat amb la presència de la Consellera de Sanitat, Ana Barceló; el director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos; la directora general adjunta de música i cultura popular, Marga Landete; la presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello; el director del Palau de la Música, Vicent Ros; l’alcalde de Segorbe, Rafael Magdalena; l’alcalde de Sax, Juan José Herrero; el president d’Honor de la FSMCV, Ángel Asunción; i l’expresident de la FSMCV, Pepe Almeria.

Per la seua banda, el president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, ha agraït el suport al govern valencià que des de fa dos anys rep als músics de la Comunitat amb motiu d’aquesta festivitat i ha mostrat el seu compromís amb el sector amb la seua presència en els diferents actes celebrats per a commemorar el 50é aniversari de la FSMCV.

Santa Cecília és el dia tant dels nostres músics com de totes les persones que han fet que la Comunitat siga coneguda a nivell mundial, precisament, com a terra de músics. Aquesta és, sens dubte, una dels nostres senyals d’identitat cultural més rellevants. I s’ha materialitzat en 2018 amb la declaració de Bé d’Interès Cultural a la tradició musical popular de la Comunitat”, ha afirmat Pedro Rodríguez.

Premios Euterpe 2

No obstant açò, en aquest punt, és necessari posar molta atenció i cuidar el que el nomenament com BIC significa. Demanem al govern valencià que per a aconseguir-ho, aporten el finançament que necessitem per a tots els elements que els configuren. A més, és imprescindible i urgent la creació d’un marc adequat amb una Llei de la Música Valenciana potent, que protegisca, impulse i cuide el nostre patrimoni musical i la creació d’una taula de treball per al BIC. Només així, es garantirà complir amb les obligacions i el compromís que comporta”, ha continuat el president de la FSMCV.

Juntament amb açò, ha reivindicat el paper de la Federació com a protectora del patrimoni musical popular de la Comunitat i, com a tal, és la seua presència en fòrums com el Consell Valencià de Cultura o el patronat dels Arts, entre uns altres.

XIX Premis Euterpe de la FSMCV

Els Premis Euterpe són convocats per la FSMCV anualment amb la finalitat d’homenatjar a la música valenciana i d’establir una millor i més fluïda comunicació amb les diferents entitats polítiques, socials, econòmiques i amb el públic, en general. Amb aquests premis, la FSMCV pretén mantindre un esforç col·lectiu que siga mereixedor d’un reconeixement cada vegada major no solament dels candidats i els premiats, sinó de tots aquells que aposten decididament per mantindre, impulsar i desenvolupar la cultura musical valenciana.

Aquesta vesprada, el President de la Generalitat ha fet lliurament d’aquests guardons a:

Premi Euterpe a la dedicació a la seua Societat Musical: Antonio Moltó Sanchis de la Unió Musical Contestana. Va començar amb 12 anys a formar part d’aquesta Societat Musical, des de llavors, porta més de 60 anys dedicats a ella. Ha ocupat diversos llocs directius, de gestió i s’ha convertit en un personatge emblemàtic para la Unió Musical Contestana i tots els que formen part d’ella.
Premi Euterpe a la participació federal: Societat Musical de Segorbe, per la seua participació i implicació en les diferents activitats i iniciatives de la FSMCV.
Premi Euterpe a la institució o empresa pública o privada: Ajuntament de Sax, pel seu acreditat suport al món de les Societats Musicals en general, i en particular per la potenciació de de la música i la cultura de Sax a través de les seues Societats Musicals.
Premi Euterpe per la Contribució a la Igualtat de Gènere en l’àmbit de la Música Valenciana: Projecte Dones i Bandes, per la seua contribució a eliminar estereotips sexistes que impedeixen l’accés de les dones a la professió de música i per impulsar referents femenins en els alumnes i les alumnes que inicien o continuen estudis de música, àmbit molt masculinitzat encara en algunes àrees com la composició i la direcció d’orquestra o de banda.

A més, enguany la FSMCV ha lliurat dos Premis Euterpe extraordinaris de la Junta Directiva:

Palau de la Música de València, en reconeixement als cicles continus de Bandes de Música inclosos en la seua programació i per la seua atenció preferent, en els últims temps, a les unitats artístiques de la FSMCV.
President de la Generalitat, Ximo Puig, per l’obertura de les diferents àrees del govern valencià en la interlocució amb les Societats Musicals, per la declaració de Bé d’Interès Cultural a la tradició musical popular valenciana materialitzada a través de les Societats Musicals de la Comunitat i per l’increment dotacional a aquestes realitzat durant el seu mandat.

Premios Euterpe 1

L’acte ha sigut clausurat amb un concert, en el propi Palau de la Generalitat, de la Societat Musical de Segorbe que ha interpretat temes tradicionals valencians.

Sobre la FSMCV

La FSMCV, que en 2018 celebra el seu 50é aniversari, agrupa a 550 societats musicals i les seues escoles de música (el 50% d’Espanya), compta amb 40.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis. Les Societats Musicals estan presents en el 95% dels municipis d’Alacant, Castelló i València de més de 500 habitants, conformen un projecte social i educatiu únic en el món i són el principal agent cultural de la Comunitat Valenciana, segons la Universitat de València, i aporten anualment 40 milions d’euros al PIB de la Comunitat Valenciana.


Fotografia: Natxo Francés

Compartir:

Últimas noticias

Categorías