Search
Close this search box.

Les societats musicals de la Comunitat es converteixen en destinació turística d’experiències mitjançant el projecte “Music Immersion Travel”

El Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; la presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), Daniela González; i Raúl Caldevilla, per part de Trovalia, han presentat aquest matí “Music Immersion Travel”, el primer programa del món que conjumina música i turisme amb la finalitat de convertir a les societats musicals com a destinació turística experiencial en la Comunitat Valenciana.

Aquest programa s’ha creat gràcies a la col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i el tour-operador Trovalia.

L’objectiu de “Music Immersion Travel” és permetre que amants de la música de tot el món coneguen i experiementen com es viu la música i formen part d’aquest moviment artístic i social únic en el món que representen les societats musicals en la Comunitat, reconeguda internacionalment com a “terra de músics” per excel·lència.

D’aquesta forma, i començant pel mercat dels EUA per la seua forta vinculació a la cultura musical, s’oferirà a músics i aquelles persones amb una forta motivació musical, que coneguen personalment què és una societat musical, com funciona, quin és el seu dia a dia, què és ser músic en actiu, així com participar en activitats pròpies d’aquestes com a concerts, cercaviles, i formar part d’elements culturals i festius tan importants i representatius com poden ser les Falles, les Fogueres, la Magdalena o les entrades de Moros i Cristians.

Music Immersion Travel és una gran oportunitat tant per als turistes com per a les societats musicals. Els turistes podran experimentar el que suposa ser músic en una terra com la Comunitat Valenciana, reconeguda internacionalment per l’excel·lència de les nostres bandes de música, conéixer de primera mà el nostre moviment i experimentar els grans valors que es generen en les persones que pertanyen a aquest col·lectiu, viure emocions i experiències úniques en gaudir de la música des de dins. I les societats musicals, a més de l’enriquiment cultural que suposaran aquestes trobades, aconseguiran una nova font de finançament, fonamental per al seu desenvolupament”, ha explicat Daniela González, presidenta de la FSMCV.

Per part seua, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha posat en valor aquesta iniciativa “tan nova com atractiva, dirigida a posicionar-nos en el món com una destinació competitiva amb productes de qualitat que ens fan únics”. En aquest sentit ha recordat que “a través de l’estratègia de Crea Turisme portem temps treballant en la transformació de recursos en productes turístics que ens òbriguen la porta a nous mercats, a més d’ajudar-nos a desestacionalizar i a resultar atractius davant visitants de major poder adquisitiu que busquen experiències úniques i innovadores”, al mateix temps que ha posat l’accent que “aquest producte ens ajuda a vertebrar el territori i a exportar la nostra imatge com una terra de música i de músics”. “No podem estandarditzar-nos en un mercat cada vegada més global, sinó que hem d’unir-nos per a crear sinergies i posar en valor la nostra pròpia identitat”, ha finalitzat.

Al costat d’això, Raúl Caldevilla, de Trovalia ha declarat que “en la nostra Comunitat “Destinació”, estem construint entre producte i productors un referent turístic musical de primer nivell. Prova d’això és Music Immersion Travel; una aposta per un turisme internacional experiencial. Estem i estic especialment emocionat per aquesta iniciativa tan necessària per al creixement de qualitat turística de les nostres destinacions”.

Les societats musicals van ser nomenades Bé d’Interés Cultural Immaterial (BIC) en 2018, la qual cosa reforça el seu paper com a agents clau en la potenciació i conservació d’un dels béns culturals més característics de la Comunitat com és la música popular i, d’ací, el seu gran valor respecte a promoció i difusió turística de la Comunitat.

Desestacionalització del turisme en la Comunitat i nova font de recursos per a les societats musicals

Sota la marca “Music Immersion Travel” i des de la web www.musicimmersiontravel.com, s’oferiran paquets turístics concrets de cada societat musical que participe en el projecte. Actualment, la Comunitat compta amb 553 societats musicals distribuïdes en totes les comarques de les tres províncies, la qual cosa significa que són un agent de gran projecció per a viure i conéixer la Comunitat Valenciana a través de la música.

Els paquets turístics seran comercialitzats en els diferents canals de distribució del tour-operador Trovalia. Com a fase inicial d’aquest projecte, s’ha editat un catàleg que inclou les primeres experiències oferides per les societats musicals, a les quals s’aniran afegint noves en les successives edicions, un catàleg que de moment es troba ja en més de 2.000 agències de viatges de Regne Unit, Alemanya, França i Països Baixos, així com en més de 2.500 agències a nivell nacional. També s’ha realitzat una impressió de 500 exemplars en paper per al seu ús en fires professionals a nivell europeu i nacional i s’ha editat la revista Trovalia Experience on s’informa sobre aquest projecte.

En aquesta fase inicial participen societats musicals de Castelló, València i Alacant, com són la Unió Musical Alqueriense (Les Alqueries), la Societat Artisticomusical La Vall de Càrcer, l’Agrupació Musical La Nova de Banyeres i la Societat Musical La Paz de Sant Joan d’Alacant, una oferta que s’anirà ampliant a la resta de societats musicals.

Alguns dels beneficis que conferirà “Music Immersion Travel” són, d’una banda, diversificar l’oferta turística existent en la Comunitat així com desestacionalizar el turisme i, a través de les societats musicals, exportar la marca Comunitat Valenciana en l’exterior. Permetrà conéixer no solament el nostre patrimoni musical, sinó viure la riquesa gastronòmica, natural i cultural del nostre territori.

Col·laboració entre la FSMCV i Turisme Comunitat Valenciana

La col·laboració entre la FSMCV i Turisme Comunitat Valenciana per a divulgar la música popular valenciana com a valor turístic de la Comunitat, va començar en 2017 a través d’un conveni que ha permés, entre altres aspectes, realitzar en 2018 la primera gira internacional de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV. A més, les societats musicals també han sigut incloses sota la marca Mediterranew Musix, posada en marxa per la Turisme Comunitat Valenciana per a la promoció de les activitats musicals en la Comunitat, fet que s’ha vist reforçat pel seu reconeixement com a Bé d’Interés Cultural Immaterial (BIC).

Juntament amb això, la FSMCV ha participat al costat de Turisme Comunitat Valenciana en trobades internacionals com FITUR (Madrid) o The Midwest Clinic a Chicago, una de les fires de música més importants del món, per a donar a conéixer i promocionar la riquesa de les societats musicals de la Comunitat.


Imatge: Premsa Turisme Comunitat Valenciana.

D’esquerra a dreta, Raúl Caldevilla (Trovalia), Daniela González (presidenta FSMCV) i Francesc Colomer (secretari autonòmic de Turisme de la Comunitat Valenciana).

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías