Search
Close this search box.

Acte d’inici del centenari de la SIUM de Montserrat

La Societat Instructiva Unió Musical de Montserrat celebra el proper any 2025 el primer centenari de la seua creació, després de la unió dels músics del Centre Instructiu Musical i el Círculo Recreativo Agrícola. La desaparició de la rivalitat musical, personal i política va portar al nostre poble un únic projecte de pau social, educació musical i foment cultural.

Però ara també tenim alguna cosa que celebrar. Aquesta unió no va ser possible sense moltes persones van haver de vèncer les seues discrepàncies i agafar-se de la mà per continuar endavant. El primer precedent de la unió fou amb motiu de la visita de l’arquebisbe de València, Prudencio Melo, l’1 d’abril de 1924.

Aquell dia, les dos músiques pareix ser que acudiren citades per l’Ajuntament al Camí Nou a rebre’l. Com a primer gest d’unió, i segurament davant els lògics dubtes del moment sobre com havien de tocar les bandes, fou Gerardo Vilar (baix de la Música Vella), qui es va dirigir a Pepe Lafuente (baix de la Música Nova), se donaren la mà i ja quedaren per a tocar junts.

Des de la Societat s’ha considerat necessari rememorar aquesta efemèride el diumenge, 14 d’abril de 2024, amb els actes que es detallen a continuació:
11.30h: Commemoració de la Unió de les músiques a la Bàscula (C/Metge Manuel Peiró).
12h: Missa.
13h: Homenatge a la Plaça dels Professors Músics.
14h: Picadeta al Musical.

Vos esperem!

10 x 15

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías