Search
Close this search box.

Andrés Colomina Bernabeu nou director de la Unió Musical de Torrellano UMT

La Unió Musical de Torrellano ha començat una nova etapa amb nou director al capdavant de la seua Banda.

Després d’un procés de selecció i amb la col·laboració dels directors predecessors, l’alacantí Andrés Colomina Bernabeu ha resultat elegit nou Director Titular de la Unió Musical de Torrellano.

UMT

Des d’el mes de setembre passat ja es troba treballant amb la Banda i en el pròxim concert en honor a Santa Cecilia (2 de desembre de 2023) serà presentat com a nou Director.

Andrés Colomina Benabeu (Alacant, 1973), finalitza els seus estudis superiors al juny de 2002, i obté el títol de professor superior de tuba en el conservatori superior “Oscar Esplá” d’Alacant, amb el professor Juan Palacios.

En 1998 fonga la Banda Juvenil de la SCD Carolines d’Alacant i l’any 2000, crea el Quintet de Metalls “LLOIXA”. En 2005, al costat d’un grup de músics i amics, fonga L´HARMONIA Societat Musical Alacant. En 2012 és nomenat director de la Unió Musical d’Ibi. Ha actuat com a director convidat en les Bandes de la S.C.D Carolines d’Alacant (2004), la S. M. “L’Esperança” de Sant Vicent del Raspeig (2008), Banda del Conservatori Professional d’Altea (2012), Va unir Musical de La Nucia (2020) i L’HARMONIA Societat Musical d’Alacant (2022).

El seu historial de cursos, congressos, concerts, articles, seminaris i conferències és extens. En el camp de la direcció ha participat en cursos de direcció de banda i orquestra organitzats per la societat musical “L’Aliança” de Mutxamel. Des de 2007 fins a 2010, estudia direcció de banda amb els Mestres José Rafael Pascual Vilaplana i Ramon García i Soler en els cursos de direcció de Banda organitzats per la Universitat Politècnica de València i Els Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida. A l’octubre de 2021 realitza un curs de direcció d’orquestra amb el director Cristobal Soler, organitzat per la FSMCV.

A destacar és la seua labor com a Director de la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella, que comença al juny de 2003 i conclou el passat 25 de novembre de 2023, amb la direcció del Concert de Santa Cecilia. Ha sigut una etapa de 20 anys, més de 150 concerts realitzats, i la participació en diversos Certàmens.

Actualment és professor de música d’Ensenyament Secundari Obligatori en la Fundació Sant Joan i Sant Pau d’Ibi (Alacant), professor de tuba en la Societat Musical “*Ruperto Chapí” de Villena i professor de Llenguatge Musical en la Escola de Música de la Societat Musical L’HARMONIA d’Alacant. Esta activitat docent la compagina amb la seua recent incorporació a la Unió Musical de Torrellano com a director la seua escola de música i director artístic de la banda.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías