Search
Close this search box.

CaixaBank presenta l’Alqueria Julià, convertida en la ‘Casa de la Música’ de València i seu de la FSMCV

CaixaBank ha presentat aquest dimecres de manera oficial l’Alqueria Julià, convertida en la ‘Casa de la Música’ de València i seu de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) des d’el mes d’octubre passat.

En l’acte, retardat amb motiu de la pandèmia, han participat el director territorial de CaixaBank en la Comunitat Valenciana, Xicu Costa, i el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, acompanyats de la presidenta de la FSMCV, Daniela González. A més, també han sigut presents la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i el president de la Diputació de València, Antoni Gaspar, entre altres autoritats.

L’entitat financera ha invertit 3,5 milions d’euros en els treballs de rehabilitació, recuperació i restauració d’un edifici emblemàtic per a la ciutat.

CaixaBank presenta l´Alqueria Julià

La Alqueria Julià, que va albergar el Col·legi de Santa Bàrbara fins als anys 90 del segle passat, està dotada de l’equipament necessari per a convertir-se en un important centre musical de València, en el qual es desenvoluparà també una important activitat social i cultural.

L’immoble, cedit per CaixaBank a la FSMCV, està dotat d’una sala d’assajos amb capacitat per a unes 200 persones, biblioteca, videoteca, fonoteca, sala de partitures i diferents zones per a ús cultural i espai expositiu d’important valor arquitectònic.

La rehabilitació de la Alqueria Julià s’emmarca en la iniciativa ‘CaixaBank Escolta València’, posada en marxa en 2014 i que, a més, contempla, entre altres iniciatives, una convocatòria de beques per a estudiants de les escoles de música, el ‘Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana’, la ‘Convocatòria d’ajudes al sector musical valencià’ i el projecte de recuperació de patrimoni ‘Música a la Llum’.

Durant l’acte de presentació, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha manifestat que l’Alqueria Julià serà, a partir d’ara, “una metàfora del nostre patrimoni musical” i ha agraït a CaixaBank la seua aposta per la recuperació d’aquest edifici emblemàtic. El cap del Consell ha assegurat que en la Comunitat Valenciana “la música forma part del nostre patrimoni i ens fa diferents i singulars com a poble”, i ha destacat la importància de les societats musicals valencianes com a espais de “convivència, dinamització i cohesió social, arrelades amb força en els municipis de la Comunitat”. Finalment, el president ha realitzat un reconeixement a la Federació de Societats Musicals i als músics, tant professionals com anònims, pel seu suport amb diferents iniciatives en els moments més complicats de la pandèmia.

Per part seua, Xicu Costa, director territorial de CaixaBank en la Comunitat Valenciana, ha assenyalat que “l’Alqueria Julià convertida ja en ‘Casa de la Música’ i la seu de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, és, sens dubte, un projecte molt important per a CaixaBank perquè estem convençuts que es convertirà en un lloc de referència per a la formació, la cultura i l’art”. “Estem molt orgullosos de secundar a través del programa ‘CaixaBank Escolta València’ tot aquest gran moviment musical que existeix en la nostra Comunitat que, no sols ens defineix històrica i culturalment com a poble, sinó que ens converteix en un referent únic dins i fora del nostre país”, ha afegit.

La presidenta de la FSMCV, Daniela González, ha agraït a CaixaBank la cessió d’aquest immoble, que suposa “culminar una reivindicació històrica per part de la Federació i que, des d’ara, es converteix en la ‘Casa de la Música’ i de totes les societats musicals de la Comunitat Valenciana”.

“Es tracta d’un espai extraordinari, declarat Bé d’Interés Cultural, que alberga un altre Bé d’Interés Cultural com són les nostres societats musicals i que convertirem en un espai viu, on puguem desenvolupar l’àmplia varietat d’activitats culturals que giren entorn del nostre col·lectiu”, ha apuntat González.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías