Search
Close this search box.

Comença una nova edició de “Música al Carrer” amb les bandes de la ciutat de València

La Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València, conjuntament amb l’Ajuntament de València i el Palau de la Música, organitza la segona edició de “Música al Carrer”, un cicle de concerts protagonitzats per les bandes de música de la ciutat de València.

La ciutat de valencià es plenarà de música els mesos de maig, juny, novembre i desembre gràcies al treball conjunt de l’Ajuntament de València i la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València.  Aquesta vegada, seran un total de 13 concerts repartits entre els caps de setmana entre el 28 de maig i el 22 de desembre en les següents localitzacions: Plaça del Mercat (enfront de la Llotja de València), el Parc de Benicalap, Parc de Vivers, Plaça de les Drassanes, Parc de la Guàrdia Civil (Benimaclet) i el Mercat de Colón.

Les actuacions començaren amb la Societat Ateneu Musical del Port, el passat diumenge 28 de maig a les 12.00 hores enfront de la Llotja de València i finalitzaran el divendres 22 de desembre, a les 18.30 hores en el Mercat de Colón amb la Societat Instructiu Musical El Palmar. La resta de societats musicals són: la Societat Musical dels Poblats Marítims, l’Agrupació Musical Benicalap, l’Agrupació Musical Carrera Font de Sant Lluís, el Centre Instructiu Musical de Castellar-Oliveral, el Centre de Música i Dansa de Natzaret, l’Agrupació Musical San José de Pignatelli, l’Agrupació Musical Falla General Barroso – Litógrafo Pascual Abad, el Centre Instructiu Musical Banda Parroquial de Torrefiel, l’Agrupació Musical Gayano Lluch, l’Agrupació Musical Patraix i l’Agrupació Musical Sant Isidre.

Aquest cicle de concerts es complementarà amb la col·laboració de Cosomuval i el Palau de la Música a les altres dues campanyes culturals de l’Ajuntament de València: “Cultura als Pobles” i Cultura als Barris” de València. Per una banda, “Cultura als Pobles”, es desenvoluparà del 6 de maig fins el 10 de juny amb un total de 56 activitats programades en 18 pobles de València. En concert, Cosomuval participarà amb l’actuació de tres bandes de música de tres societats musicals: la Banda de Música de Campanar, la Sociedad Instructiva del Obrero Agrícola i Musical de Benimamet i l’Agrupació Musical de Massarrojos.  Per altra banda, diferents districtes veïnals de la ciutat del cap i casal podran gaudir de la programació d’activitats per a tots els públics i la participació de bandes de música de Cosomuval al cicle “Cultura als Barris”. En aquest cas, les societats serán: de la Unió Musical Santa Cecília de Castellar-Oliveral, la Unió Musical l’Horta de Sant Marcel·lí, el Centre Instructiu Musical Tendetes, la Societat Musical Barri de Malilla, la Societat Musical Unió de Pescadors del Cabanyal, la Societat Musical la Unió de Tres Forques, la Societat Musical dels Orriols, la Societat Musical Santa Cecília del Grao i el Centre Instructiu Musical de Benimaclet.

L’objectiu d’aquestes col·laboracions naix de la voluntat de diversificar i portar la música de les nostres bandes a tots els barris i pobles de València, a banda de reconèixer des del punt de vista administratiu i institucional el treball de les societats musicals.  No cal oblidar que aquestes constitueixen una part principal de l’oferta d’oci de la ciutat de València i participen activament en les festivitats més importants. “Per a nosaltres és productiu treballar colze a colze amb l’Ajuntament de València i incloure la nostra música en les campanyes culturals de la ciutat . En certa manera es reconeix la tasca social, cultural i musical amb el nostre poble i ens permet arribar més enllà de les nostres zones d’actuació”, declara Miguel Hernández, President de Cosomuval.

La Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València treballa per establir vincles forts entre aquestes i les entitats i organitzacions valencianes.  Actualment, està formada per 25 societats musicals de la ciutat de València i pedanies i nodreixen la Ciutat de València amb vora 3.600 músics entre les diferents agrupacions musicals juvenils i simfòniques (bandes de música, orquestres, cors, rondalles, etc).

Programa dels cicles de música: Cicles de Música de Cosomuval 2017

Compartir:

Últimas noticias

Categorías