Search
Close this search box.

Concert de Gala de Nadal 2017 de la Banda Simfònica de l’Agrupació Musical de Rocafort

La Banda Simfònica de l’Agrupació Musical de Rocafort, dirigida pel mestre Juan José Catalá Borrás, oferirà el seu tradicional Concert de Gala de Nadal, el divendres 22 de desembre a les 22.00 hores, en el saló d’actes de la Casa de Cultura de Rocafort.

El concert comptarà amb la inestimable participació de l’Orfeó Manuel Palau, de València, sota la direcció de Pepa Cervera Martínez. Orfeó i banda es vestiran de gala per a interpretar obres de diversos estils i compositors de l’àmbit local, nacional i internacional. En la primera part del concert, l’OMP interpretarà obres del mestre valència Manuel Oltra i Ferrer (1922 – 2015). Seguidament l’OMP farà un xicotet homenatge a la també compositora valenciana, Matilde Salvador i Segarra (1818 – 2007), una de les figueres més representatives de la música i de la cultura de la nostra comunitat, amb motiu de complir-se el 100 aniversari del seu naiximent el pròxim 23 de març de 2018. La Banda Simfònica de la nostra societat musical obrirà la segona part del concert amb el pasdoble de concert “Carmesina”, del mestre valencià Manuel Morales Martínez (1977), qui va ser director titular de la banda de l’Associació Rocafort Musical, antecessora de l’Agrupació Musical de Rocafort. Continuarà el concert amb l’obra “Muralles”, una composició del mestre valencià Juan Gonzalo Gómez Daval (1955). A partir d’aquest moment, el programa de concert de la nostra Banda Simfònica adquirirà un ambient nadalenc amb una composició que, encara que no va néixer com una cançó nadalenca, es va convertir molt aviat en un clàssic de nadal, estem parlant de “Sleig Ride”, una obra del prestigiós compositor americà Leroy Anderson (1908 – 1975); Barcarola, un arranjament en forma de vals de Renato Morena, basada en la qual pot ser la peça més popular de l’òpera de Jacques Offenbach, “Les contes d’Hoffmann”; el “Boléro de Noël”, una peça en la qual la saxofonista i compositora holandesa Suzanne Welters (1969) combina magistralment el famós “Boléro de Ravel” (Josep Maurice Ravel, 1875 – 1937) i “The Little Drumer Boy” (Katherine K. Davis, 1908 – 1982); i finalment un arranjament del prestigiós compositor i arranjador belga Frank Bernaerts de la també popular cançó de nadal “Jingle Bell Rock”, del compositor canadenc Chaulk Wayne (1950), una divertida composició nascuda de la fusió del “rock and roll” i la música “country”, tan popular als Estats Units en la dècada dels 50. I com no podia ser d’altra manera, l’Orfeó Manuel Palau i de la Banda Simfònica de la nostra societat musical interpretaran conjuntament un popurri nadalenc d’obres d’alguns dels millors compositors de Broadway, un arranjament de John Higgins, que sense dubte alguna acabarà per omplir els nostres cors de l’esperit nadalenc. Fora de programa, i com és ja tradició al nostre poble, la BSAMR posarà el fermall d’or a una nit de gala amb la famosa “Marxa Radetzky” (1848), de Johann Strauss (1804 – 849).

El concert  es realitzarà a benefici de l’Associació Asperger València (AAV)-TEA (Trastorn de l’Espectre Autista).

També aquest any, l’Agrupació Musical de Rocafort conjuntament amb l’Orfeó Manuel palau, volem posar novament la seua música al costat d’una causa solidària, ja que es realitzarà a benefici de l’Associació Asperger València (AAV)-TEA (Trastorn de l’Espectre Autista). La síndrome d’Asperger (AS) és un trastorn neuro-biològic del desenvolupament, caracteritzat per les desviacions de les habilitats socials i comunicatives, trets repetitius o perseverants del comportament, una limitada gamma d’interessos; i, en la majoria dels casos, malaptesa motora. L’AS s’inclou dins de l’espectre del trastorn autista, encara que sense arribar a ser-ho, ja que no existeix retard cognitiu ni de l’adquisició i desenvolupament del llenguatge. En la seua gran majoria els aspergians tenen una capacitat intel·lectual per sobre de la mitjana. Els xiquets aspergians troben dificultats als camps social, conductual i comunicacional. Una adequada identificació i atenció primerenca, un bon ambient familiar, una adequada resposta educativa, una alta estimulació intel·lectual i d’aprenentatge, són factors que ajuden a un millor ajust social, personal i emocional en la vida adulta. L’Associació Asperger València disposa de serveis d’informació, orientació i assessorament a les famílies; diagnòstic i informes; teràpies psicològiques individuals; assessorament pedagògic i psicològic als centres educatius i a empreses per a realització de pràctiques laborals. Realitza diversos tallers per a xiquets, joves i adults d’habilitats socials, de teatre i oci terapèutic, d’inserció laboral, de sexut, i de teràpia de grup.

L’Agrupació Musical de Rocafort i l’Orfeó Manuel Palau s’uneixen a l’esforç de l’AAV i anima a totes aquelles persones que assistisquen al Concert de Gala de Nadal a col·laborar amb tot el seu bon cor i el seu donatiu.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías