Search
Close this search box.

Cultura inicia els tràmits per a declarar BIC la Tradició Musical popular de les Societats Musicals

La direcció general de Cultura i Patrimoni ha iniciat els tràmits per a declarar Bé d’Interès Cultural la Tradició Musical popular materialitzada per les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

En la comissió tècnica per a l’estudi inventari del Patrimoni Immaterial que s’ha reunit hui s’ha pres la decisió d’iniciar el procés de reconèixer BIC a les Societats Musicals i la seua tasca com a agents de conservació i potenciació del patrimoni cultural de les tradicions musicals i artístiques valencianes al llarg de la història.

La tradició musical popular de la Comunitat Valenciana està materialitzada principalment per les Societats Musicals que són entitats de caràcter privat sense ànim de lucre i amb una massa social, constituïdes legalment i inscrites en un registre públic, i atenent a l’article 45 de la Llei 5/2007 del Patrimoni Cultural Valencià, les Societats Musicals constitueixen una de les manifestacions més representatives de la cultura i formes de vida tradicionals dels valencians mitjançant l’expressió musical.

A més, les Societats Musicals estan implicades en les manifestacions culturals que es desenvolupen al llarg de l’any i algunes compten amb escoles de música realitzant una labor de formació.

L’àmbit geogràfic de la declaració del BIC s’estén a tot el territori i a totes les Societats Musicals constituïdes per músics, socis i persones simpatitzants del municipi on radica la societat musical.

La candidatura ha sigut presentada per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i a partir d’ara es treballarà en la redacció de l’expedient per a incoar la declaració que serà publicada en el DOGV i posteriorment es rebran els informes dels òrgans consultius i interessats en el procediment.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías