Search
Close this search box.

Daniela González, presidenta de la FSMCV, rep el ‘XVIII PREMI AMICS DE L’AMISTAT’

La “Agrupació Musical L’Amistat” ha concedit el “XVIII Premi Amics de l’Amistat” a Daniela González Almansa, presidenta de la FSMCV (Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana). L’acte de lliurament es va celebrar el passat 1 d’octubre, en L’Auditori Molí de Vila de Quart de Poblet. El presentador, Sergio Asunción, va explicar que “el premi és un reconeixement al treball en favor de la promoció i difusió de la música desenvolupat per Daniela González”.


La nova “Amiga de l’Amistat” és la primera dona que presideix la institució que agrupa les societats musicals valencianes. Va ser elegida presidenta en el 2019, encara que la seua relació amb la federació es remunta al 2012, quan va ser nomenada directora del seu Centre d’Estudis, i posteriorment va ocupar el càrrec de vicepresidenta.


Durant l’acte de lliurament del premi, la banda simfònica de “l’Amistat” va interpretar el “Concert per a flautí” de Vivaldi, amb l’actuació de la solista María Catena, el “Concert per a trompa” de Mozart, amb Paula Salvador com a solista, el pasdoble “Gràcies President”, d’Esteban Esteve, dedicat a Ángel Asunción quan aquest ocupava el càrrec de president de la FSMCV, i el pasdoble “Daniela González”, de Juan Bautista González, dedicat a l’actual presidenta. El concert va finalitzar amb el “Himne a Xilxes”, poble de la presidenta de la FSMCV. En l’acte va ser present Ángel Asunción, actual president d’honor de la Federació i antic músic i directiu de l’Amistat de Quart.


Daniela González va assegurar, en el moment de rebre el guardó, que “aquest premi també és un reconeixement a totes les dones que formen part de les societats musicals, ja siga com a músiques, mestres, directores, directives o presidentes”. I va destacar que actualment al voltant de 40% de les persones de les Juntes Directives de les bandes ja són dones. Les bandes de música constitueixen un dels fenòmens socials i culturals més importants de la Comunitat Valenciana. En el 2018, la Generalitat les va declarar “Bé d’Interés Cultural”. Actualment la FSMCV està integrada per més de 500 societats musicals, 40.000 músics, 60.000 alumnes, 200.000 socis, 4.000 professors i 500 escoles de música.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías