Search
Close this search box.

La Diputació de Castelló recolza l’activitat cultural de Xilxes amb 74.500 euros per a insonoritzar el local d’assaig de la seua banda de música

La Diputació de Castelló ha arribat a un acord amb l’Ajuntament de Xilxes pel qual assumeix el 100% de la inversió necessària per a la insonorització del local d’assaig de la banda de música del municipi, la Unió Musical Santa Cecília. Així s’ha materialitzat aquest matí amb la signatura del conveni de col·laboració entre el president de la Diputació, Javier Moliner, i l’alcalde de Xilxes, José Martínez Melchor.

El president Moliner ha explicat que “entenem que l’activitat de les bandes de música de la nostra província suposa el major fenomen cultural que hi ha en els nostres pobles i que hem de, des del Govern de la província, dotar als pobles de les infraestructures necessàries perquè qualsevol jove puga desenvolupar les seues inquietuds culturals estiga on estiga i trie viure on trie viure”.

En aquest sentit, el president ha explicat que “hui ho hem fet a Xilxes com ho estem fent en qualsevol racó de la província, dotant als nostres pobles de les millors condicions perquè puguen desenvolupar la seua vida i que la gent puga optar per seguir vivint en el seu poble, sabent que té la major oferta que pot tenir un municipi i que sap que la seua activitat cultural va a comptar amb les millors dotacions per a poder-se desenvolupar”.

Més de 700.000 euros per a les bandes de música

El compromís del Govern de la província amb les bandes de música com la major expressió cultural de Castelló es tradueix en una inversió anual de 700.000 euros.

Entre les iniciatives a destacar, figuren el manteniment de les Escoles d’Educands, a través de les quals es formen musicalment més de 4000 joves i xiquets de 70 municipis de la província, els convenis amb els conservatoris, les trobades de bandes o el Certamen Provincial de Bandes.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías