Search
Close this search box.

La directora valenciana Carmen Máss ofereix un concert a Roma al capdavant de l’Orquestra del Liceu Musicale Statale Farnesina Scientifico Musicale

La valenciana Carmen Más viatja aquesta setmana a Itàlia per oferir un concert com a directora convidada al capdavant de l’Orquestra del Liceu Musicale Statale Farnesina Scientifico Musicale de Roma. L’actuació tindrà lloc el dimecres 7 de febrer a les 20:30 hores a la Sala Accademica del Conservatori di Santa Cecilia.

Carmen Más es troba molt il·lusionada amb aquest concert que s’emmarca en un projecte internacional d’intercanvi en el qual també participen alumnes del Conservatori José Peris Lacasa d’Alcanyís (Terol). Per a Carmen “tindre el privilegi de dirigir l’Orquestra del Liceu Musicale Statale Farnesina Scientifico Musicale de Roma significa, un gran repte personal i professional, ja que amb poc temps cal preparar un gran programa de concert, amb una orquestra formada per estudiants d’un altre país, amb diferents formes de treballar i en moltes ocasions amb un plantejament d’assaig diferent. Per a mi aquest aspecte resulta molt atractiu i enriquidor doncs necessites aprendre i adaptar-te ràpidament al ritme de treball de l’orquestra, tenint en compte a més altres factors que afecten al desenvolupament d’un bon assaig, com són l’organització interna, sumada a altres elements no menys importants com les relacions socials i culturals pròpies de cada agrupació. Com a directora, he d’admetre que tots aquests aspectes em produeixen un gran creixement professional i personal, per tant agrair infinitament aquesta oportunitat.”

Per a aquesta ocasió ha seleccionat un programa compost per obres de Dimitri Shostakovich (“Concert Nº 2 per a piano en fa major op. 102” i “Suite Jazz Orchestra Nº 2”) i Nino Rota (“El padrí”, “La dolce vita”, “Amacord”, “Strada”, “Romeo i Julieta”).

La visita de la directora valenciana a Roma ha sigut objecte d’una ressenya en un dels periòdics més importants d’Itàlia, La Republica, que anunciava el concert en la seua edició del passat dia 1: http://roma.repubblica.it/cronaca/2018/02/01/news/farnesina_gemellaggio_internazionale_tra_ottanta_giovani_orchestrali-187836589/

En l’actualitat, Carmen Más és directora de l’Orquestra del Conservatori Professional-Municipal de Música de Riba-oja de Túria i de l’Orquestra Filharmònica Martín i Soler de València. Precisament per a l’any pròxim està estudiant la possibilitat d’introduir el Conservatori de Riba-roja de Túria en un intercanvi a nivell internacional, ja que, com afirma la directora, “un dels objectius del Conservatori a més de l’acadèmic i pedagògic és fomentar tot tipus de vivències que enriquisquen als nostres alumnes”.

El passat mes de desembre va participar per tercer any en un projecte musical amb l’Orquestra del Conservatori de Ginebra i en el mes de gener ha desenvolupat el seu ja habitual projecte acadèmic amb l’Orquestra del Conservatori José Perís Lacasa d’Alcanyís, de la qual és directora convidada des de l’any 2012.

Entre els pròxims projectes amb l’Orquestra Filharmònica Martín i Soler figuren un concert en l’Auditori de Castelló amb el quartet de trompes Stomvi al maig i un altre en el Palau de la Música de València en el mes de setembre en el qual interpretaran la “3a Simfonia Epidèmia silenciosa”, del compositor valencià Andrés Valero Castells.

Carmen Más Arocas

Carmen Más Arocas és graduada Superior de Violí pel Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i llicenciada (LRSM) en direcció d’orquestra de cambra i direcció d’orquestra per la Royal Schools of Music de Londres. Ha realitzat estudis de música antiga i violí barroc en l’Escola Superior de Música de Barcelona ESMUC i posseeix el Master en Musicologia, educació musical i interpretació de la Música Antiga, realitzat en la Universitat Autònoma de Barcelona UAB.

Seleccionada en 2007 per la Bowling Green University d’Ohio (EUA), estudia i participa activament en els cursos de direcció d’orquestra impartits pels mestres Gustav Meier, Emily Freeman Brown i Leonard Slatkin i durant 2008 i 2009 en el Royal College of Music de Londres amb els mestres John Farrer i Neil Thomson, destacant en la seua formació altres pedagogs i directors d’orquestra com Jorma Panula, Alexander Polishchuck, Johannes Schlaefli, Charles Olivieri-Munroe…

Ha dirigit entre altres orquestres l’Orquestra Filharmònica de Sant Petersburg, Orquestra del Teatre i de l’Opera de Ruse i recentment la Karlovy Vary Symphony Orquestra.

Carmen Más és directora titular i artística des de la seua creació en 2011 de l’Orquestra Filharmònica Martín i Soler de València, activitat que compagina amb altres projectes, sent principal directora convidada en els projectes orquestrals realitzats en els conservatoris d’Alcanyís (Terol) i Ginebra (Suïssa). Des del curs 2015 és a més, directora de l’Orquestra del Conservatori Professional-Municipal de Música de Riba-roja de Túria (Orquestra Resident del Concurs d’Interpretació pianística Joves Talents Valencians).

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías