Search
Close this search box.

Exposició “Les nostres compositores” por la Coral Polifònica d’Alzira

Bon dia,

Enviem la invitació a la inauguració de l’exposició “Les nostres Compositores”, organitzada per la Coral Polifònica Ciutat d’Alzira i facilitada per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

La tenim prevista per a demà dimarts 20 de setembre, a les 18’30 hores a l’Auditori. de la Casa de la Cultura d’Alzira.

Acompanyem cartell anunciador, així com l’enllaç al facebook de l’esdeveniment: https://www.facebook.com/events/644074367059413/?ref=newsfeed

Estarà oberta per a visitar-la al mateix horari que la Casa de la Cultura, tant de matí com de vesprada.

Visibilitzar les dones a tots els àmbits del saber és primordial. En aquest cas l’objectiu és visibilitzar les dones compositores, les oblidades en la música.

Podrem gaudir d’una especial jornada que ens permetrà conéixer millor la nostra història musical, perquè “LES NOSTRES COMPOSITORES” ho mereixen.

L’objectiu de l’exposició, com hem comentat abans, és rescatar per primera vegada la figura de les compositores valencianes, per visibilitzar unes dones profundament desconegudes. Des de l’esclava Hind, al segle XII, que composava la seua pròpia música amb el llaüt, fins les joves promeses actuals formades als conservatoris. Des de les monges que composaven música profana a les creadores del primer himne del Valencia CF, de la VI Flota Americana o el de les festes d’Alcoi.

L’exposició i el llibre de Raquel Lacruz, amb il·lustracions de Carla Fuente,recopila cada una de les compositores, la història d’una trentena de grans compositores valencianes, des del segle XII fins els nostres temps, en una síntesi biogràfica de cadascuna de les compositores silenciades, ignorades i desconegudes per a la societat.

El llibre i l’exposició volen acabar amb la imatge estereotipada o disminuïda que la Història musical ha reservat a les dones, on és habitual que apareguen únicament com a muses, cantants, professores o instrumentistes. Enllaç GVA: https://www.gva.es/va/inicio/area_de_prensa/not_detalle_area_prensa?id=835223

Preguem que facen la màxima difusió de l’acte.

Salutacions cordials,

Coral Polifònica Ciutat d’Alzira.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías