Search
Close this search box.

La FSMCV sol·licita la seua incorporació al patronat del Palau de Les Arts Reina Sofia

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) reivindica la seua presència en el patronat del Palau de Les Arts Reina Sofia i així ho ha manifestat en una conversa mantinguda ahir entre el President de l’entitat, Pedro Rodríguez, i el Secretari Autonòmic de Cultura, Albert Girona.

És necessari que el Palau dels Arts s’acoste a la societat i la millor forma de fer-ho és que per fi les Societats Musicals passen a formar part del coliseu i de la seua programació de manera significativa”, ha declarat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

Des de la Federació s’ha destacat que malgrat el conveni signat el passat 29 de març amb Les Arts, acord que va ser rubricat al costat del exintendent, Davide Livermore, en el qual s’assenyalava que s’iniciava el camí per a la col·laboració d’ambdues entitats en activitats de formació, divulgació i promoció musical, fins al moment no s’ha realitzat pràcticament cap moviment i només s’esperen tres dates per a convocatòria d’actuacions de Bandes de Música de Societats Musicals en la programació del mateix.

Actualment, la quantitat destinada a l’activitat relacionada amb Societats Musicals per Les Arts és de 60.000 euros que, encara que originalment donaven per a actuacions de 20 Bandes de Música, per a la temporada 2017-2018 no anirà més enllà de 6 atès que les pròpies despeses de funcionament de les sales i l’organització del certamen autonòmic absorbeixen aquest pressupost en la seua major part.

De fet, la FSMCV ha demanat en les seues reunions amb tots els grups parlamentaris més ajudes per a augmentar la partida que Les Arts destina a les Societats Musicals i la petició no ha sigut atesa fins ara. Finalment, des de la FSMCV s’ha indicat al Secretari Autonòmic de Cultura que és necessari que hi haja una major presència valenciana en el coliseu. En aquest sentit, no es refereix la Federació només a les Societats Musicals, sinó a la música valenciana en general. Dels nostres músics i la nostra música, directors d’orquestra, compositors, etc., per a mostrar al món i divulgar, des d’una gran plataforma com aquesta, l’excel·lent nivell musical de la Comunitat.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías