Search
Close this search box.

Gravació de dues obres per la Coral de la Societat Filharmònica Alteanense

El COR de la SOCIETAT FILHARMÒNICA ALTEANENSE va gravar dissabte passat dues peces molt arrelades a la tradició popular alteana: la cançó marinera LA PEIXCADORETA i l’havanera ALTEA. Ambdues peces són de l’autor ondarenc GONÇAL ORTOLÀ MARÍ (1899-1962), qui va exercir com a secretari de justícia municipal a Altea, on va morir l’any 1962.

GONÇAL ORTOLÀ MARÍ fou un músic amateur, però malgrat això la seua activitat musical fou molt intensa. Va ser fundador i director de la banda de música de Xàbia i també de l’Orquestra Simfònica d’Ondara i el seu catàleg de composicions és tan variat com extens, i inclou pas-dobles, havaneres, himnes religiosos, sarsueles, etc. L’associació cultural L’OCELL d’Ondara vol retre-li homenatge a la seua figura amb l’edició d’un llibre biogràfic que inclourà un codi QR que contindrà les gravacions d’algunes de les obres més destacades d’Ortolà i és per això que ha comptat amb el COR de la SOCIETAT FILHARMÒNICA ALTEANENSE per a posar-li veu a eixes dues obres tan significatives per al poble d’Altea. Al llarg d’aquest any l’associació cultural L’OCELL té previst fer la presentació d’aquest llibre amb les gravacions a diversos indrets de la provincia i un d’ells será lògicament Altea.

El COR de la SOCIETAT FILHARMÒNICA ALTEANENSE es va fundar l’any 1990 pels mateixos membres de la SFA i realitza diversos concerts, festivals i altres activitats al llarg de tot l’any. En l’actualitat compta amb uns 35 components entre soprans, contralts, tenors i baixos. El seu director és el músic alteà Guillem Ronda Vidal i actualment es troba en període de selecció de nous cantants, per tant, si t’agrada cantar no dubtes a contactar amb ells per a fer una prova de veu i així passar a formar part d’aquest cor. Més informació: gestion@sfaltea.com ó al whatsapp 629854888.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías