Search
Close this search box.

Inscripció oberta per a les I Jornades Internacionals de Direcció Musical “Cristóbal Soler”

Les I Jornades Internacionals de Direcció Musical “Cristóbal Soler” tenen per objectiu desenvolupar la competència del Director Musical en tots els seus àmbits. Des de la preparació prèvia a l’acte de dirigir, fins a les competències tècniques, gestuals, corporals, analítiques i mentals, incidint en les metodologies d’assaig i la correcta comunicació, sense distinció del conjunt musical. És a dir, la integració amb totes les disciplines i ciències que han d’interactuar en la formació i trajectòria del Director.

Així mateix s’aprofundirà en dos dels aspectes més actuals en el camp de la Direcció:

1. Com afrontar un certamen/concurs: Preparació, elecció del repertori i la seqüenciació/preparació dels respectius assajos.

2. Les proves de selecció d’un Director Titular d’una agrupació musical: Elecció de repertori, psicologia de l’assaig i l’eficàcia del Director davant els músics.

Tot això sota la batuta del mestre Cristóbal Soler com a Director Artístic i docent principal de les jornades. La llarga trajectòria i qualitat del mestre Soler en el món de la Direcció són sens dubte el millor al·licient per a assistir a les jornades.

Els assistents al curs de 50 hores lectives rebran un Certificat d’Assistència. Per a poder obtindre-ho, serà necessari assistir a un mínim del 85% de les hores.

Inscripció

Les I Jornades Internacionals de Direcció Musical “Cristóbal Soler” es realitzaran des del dia 24 de juny de 2019 fins al dia 29 de juny de 2019 en l’Escola de Música de Benirredrà i en el Museu Faller de Gandia.

S’estableix un màxim de 10 alumnes Actius; la participació d’alumnes Oïdors està limitat a l’aforament de la sala (40) per a aquestes Jornades.

Per a ser admés com a alumnat Actiu en les Jornades Internacionals de Direcció Musical “Cristóbal Soler” s’haurà d’emplenar el següent formulari, facilitant el Curriculum vitae i un vídeo, de no més de cinc minuts de durada, dirigint alguna agrupació musical (presa de càmera frontal).

Una vegada elaborada la llista de l’alumnat Actiu s’establirà una llista d’espera que correrà en cas de renúncia dels alumnes seleccionats com a Actius.

Així mateix, el fet de no ser seleccionat com a alumnat Actiu, no descarta la possibilitat de participació en les Jornades: qui així ho desitge, pot inscriure’s com a alumne Oïdor.

El termini d’inscripció per a l’alumnat Actiu finalitzarà el 2 de juny, tenint com a data límit per a formalitzar la matrícula el dia 16 de juny (una vegada admesos per part de l’Equip Pedagògic de les Jornades). Per a l’alumnat Oïdor el termini d’inscripció es tancarà també el dia 2 de juny.

L’Associació Espanyola de Directors d’Orquestra considera que aquestes jornades internacionals afavorir l’intercanvi de coneixements teòrics, experiències pràctiques, i proposa la cerca de l’excel·lència, finalitats pròpies d’aquesta associació. Per això, estima que els membres d’aquesta associació que participen com a Oïdors es poden beneficiar d’una subvenció del 50% i els participants Actius d’un 20% que se’ls reintegrarà per part d’AESDO una vegada finalitzen les jornades i acrediten el compliment mínim d’assistència.

Més informació en http://jdcristobalsoler.es/

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías