Search
Close this search box.

LA BANDA DE BENISSA PRESENTA BESTIÀRIUM EL PROPER DISSABTE 12 DE NOVEMBRE DE 2022

La Societat Lírica i Musical de Benissa inicia el segon cap de setmana de la celebració de Santa Cecília amb el seu concert, el qual serà executat, sota la direcció del mestre Miguel Ángel Grau Martínez, el dissabte 12 de novembre a les set de la vesprada a l’Auditori Teulada Moraira.

BENISSA, 5 de novembre de 2022. Com és habitual, el segon cap de setmana de la festivitat dels músics benissers s’inaugura amb la presentació del concert de la Banda; una actuació que posa de manifest la perseverança i l’entusiasme dels i les membres per continuar aprenent a l’uníson. En aquest cas l’actuació porta per nom Bestiàrium, atés que el fil conductor d’aquesta es basa principalment en la musicalitat produïda per una selecció d’animals realment diversos. A més, el concert d’enguany compta amb una modificació de gran significació, i és que, a causa de la favorable evolució sanitària dels últims mesos, la Banda de Benissa podrà sentir-se de nou ben a prop; sense distàncies de seguretat i amb totes i tots els membres en escena.

Així doncs, el públic assistent podrà gaudir de tres peces indubtablement sensacionals. De fet, l’emoció, la qual estarà present de maneres molt diverses des de la primera nota fins a l’última, pot apreciar-se amb la història que conta Mario Roig amb Essència pura. Es tracta d’un pasdoble simfònic estrenat l’any 2022 i escrit per a expressar l’estima incondicional que el compositor d’Albaida sent cap a la seua filla Nerea. No hem d’oblidar, a més, que el títol d’aquesta composició va ser escollit per a dignificar la sensibilitat i determinació de la protagonista. Al llarg del pasdoble s’escolten fragments propis del Romanticisme, entre els quals convé ressaltar les contínues al·legories al compositor austríac Gustav Mahler, així com al rus Piotr Tchaikovsky.

En segon lloc, l’agrupació interpretarà Bestiàrium; una suite per a Banda Simfònica que recull nou creacions de compositors de gran influència a nivell mundial. Estrenada l’any 2012 a Medellín, l’obra va ser composta perquè els artistes donaren lloc a creacions inspirades i basades en la musicalitat d’animals diferents. Aquesta suite, la qual inclou el protagonisme del cargol, el camaleó i la mosca, entre d’altres, ha sigut presentada a diversos racons del món, i hui comptem amb la interpretació de la Banda de Benissa.

En tercer lloc, l’agrupació musical farà gaudir el públic de l’energia i creativitat pròpies de l’obertura llatina Paconchita, escrita per Oscar Navarro i estrenada l’any 2016. Aquesta peça dona un protagonisme innegable a la secció de metalls i percussió, i està dedicada a Paquito i Conchita; els pares del compositor natural de Novelda.

Per acabar, és interessant recordar que totes aquelles persones que encara no disposen de la seua entrada per a accedir al concert podran comprar-la el dilluns 7 i dimarts 8 de novembre al C. Nou, núm 7 de cinc a set de la vesprada.

Des de la Societat Lírica i Musical de Benissa es vol convidar a assistir a gaudir de Bestiàrium; una actuació que, sens dubte, serà emocionant a causa de l’afany que la Banda mostra cap a la passió compartida per totes i tots els membres.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías