Search
Close this search box.

La SAM d’Alginet atorga a Juan Enrique Benavent el primer
premi del Concurs de Composició de pasdobles

L’obra amb el lema Al meu amic va ser la guanyadora del primer premi dotat amb 1.500 euros; Josep Cano Graciá amb Què curiós va aconseguir el segon amb una assignació de 1.000 euros; i Buseret va obtindre el tercer amb 500

El concurs, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alginet, va comptar amb un jurat (Aureli Chorro, José Alamá i Azael Tormos), que va valorar l’originalitat de les obres i la seua idoneïtat per a ser interpretades en cercaviles

La Banda Simfònica de la Societat Artística Musical d’Alginet, dirigida per Olga Clari, va interpretar les tres obres finalistes de la segona edició del Concurs de Composició Pascual Pérez Choví de pasdobles

Voro López, president de la SAM d’Alginet, ha manifestat que “estem molt satisfets amb la represa del concurs, l’increment del nombre d’obres rebudes i la qualitat de les premiades”

L’alcalde d’Alginet, José Vicente Alemany, va valorar molt positivament la celebració del concurs, va recalcar la importància de la figura del mestre Pérez Choví i va subratllar la col·laboració de l’ajuntament amb la societat musical

Alginet, 5 de novembre de 2022

La Societat Artística Musical (SAM) d’Alginet va celebrar anit un concert a càrrec de la Banda Simfònica de la SAM d’Alginet, dirigida per Olga Clari, interpretant les tres obres finalistes, i el lliurament de premis del II Concurs de Composició Pascual Pérez Choví en la modalitat de pasdoble, en el Teatre Modern. L’entitat reprén aquesta iniciativa, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alginet, després de la crisi sanitària del Covid-19 i després d’una primera edició que es va dur a terme en 2019, any en què celebrava el seu 125 aniversari.

Els membres del jurat, Aureli Chorro (president), i José Alamá i Azael Tormos (vocals), que van valorar especialment l’originalitat de les composicions, així com la seua idoneïtat per a poder ser interpretades en cercaviles, van designar als guanyadors després d’un concert que va concitar a nombrós públic. El compositor Juan Enrique Benavent Vidal amb el lema Al meu amic va ser el guanyador del primer premi dotat amb 1.500 euros; Josep Cano Graciá amb Què curiós va aconseguir el segon amb una assignació de 1.000 euros; i el lema Buseret el tercer amb 500.

El concurs va rebre un total de 19 composicions, incrementant de manera notable (60%) les 12 presentades en la primera edició. D’acord amb les bases per les quals es regeix la competició, cada participant va presentar obres originals, inèdites i que no havien sigut interpretades públicament amb anterioritat a la decisió del jurat.

Voro López, president de la SAM d’Alginet, ha manifestat que “estem molt satisfets amb la represa del concurs després de dos anys sense celebrar-se, el nombre d’obres rebudes i la qualitat de les obres premiades”. López ha subratllat que “agraïm a l’Ajuntament d’Alginet el suport que brinda a aquesta iniciativa que volem impulsar any rere any per fer costat als compositors i retre homenatge a Pascual Pérez Choví, músic molt vinculat amb la nostra societat musical i amb el municipi”.

L’alcalde d’Alginet, José Vicente Alemany, va valorar molt positivament la celebració del concurs, “em sembla una idea magnífica de la SAM d’Alginet”, i va instar a treballar “per a donar-li al pasdoble el valor que realment té”. Alemany va recalcar la importància de la figura del mestre Pérez Choví, “reconeguda a tot el món” com a creador de Pepita Greus, i va subratllar el compromís i la col·laboració de l’Ajuntament d’Alginet amb la societat musical, “la música sempre ha sigut un senyal d’identitat dels valencians”.

Pascual Pérez Choví

L’Ajuntament d’Alginet va proclamar en 2019 com a fill adoptiu del poble al compositor i director Pascual Pérez Choví (1889 – 1953), una icona i referent de la cultura bandística i un músic d’una àmplia i reconeguda trajectòria artística. Fruit de la col·laboració de la societat musical i el consistori en la reivindicació i difusió de la seua figura i obra es va gestar, dins de la celebració del 125 aniversari de la SAM d’Alginet, la competició que porta el seu nom.

Pérez Choví va començar a tocar el clarinet en la Banda Municipal de València als 11 anys, i va dirigir, a partir de 1923, a la Banda Simfònica de la Societat Artística Musical d’Alginet. Liderant aquesta formació va guanyar, en 1924 i 1925, dos segons premis en el Certamen Internacional de Bandes de Música (CIBM) Ciutat de València. En 1926 va obtindre el primer premi en aquest prestigiós concurs estrenant la seua obra, Pepita Greus, un popular pasdoble dedicat a la poetessa alginetina Ángela Josefa Greus Sáez.

El director va aconseguir un altre primer premi amb la Banda Simfònica en el CIBM Ciutat de València en 1930, així com primers premis en el Certamen de Requena i en el de Benifaió. El compositor, molt vinculat amb el municipi d’Alginet, compta amb obres molt conegudes en el panorama bandístic com Entre azahar, Flores de España, Mariloles y Mimosita.

L’Ajuntament d’Alginet va encarregar al compositor Juan Bautista Meseguer Llopis, en el marc del 125 aniversari de la SAM d’Alginet, un pasdoble per a retre homenatge a Pérez Choví. La Banda Simfònica, dirigida pel mateix Meseguer, va estrenar l’obra Alginet a Pascual Pérez Choví en el Teatre Modern al febrer de 2020.

Des de 1894

La SAM d’Alginet, fundada en 1894, és un dels referents del moviment associatiu valencià i d’interés social a La Ribera Alta per la seua dilatada història. Compta amb un centre de música autoritzat amb 136 alumnes, una escola de música amb més de 300, una banda simfònica amb 110 músics, i agrupa en el seu si a altres formacions artístiques com la banda juvenil, orquestra, cor i un grup de percussió que integren un total de 238 intèrprets. Així mateix, 300 socis conformen la massa social que dóna suport al projecte que fomenta.

La SAM d’Alginet és membre de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), una associació que agrupa 550 societats musicals, amb 43.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis, que representen el principal agent cultural del territori segons la Universitat de València.

03 II Concurso composicion %C2%A9Sonia Bosch La Veu dAlginet
02 II Concurso composicion %C2%A9Sonia Bosch La Veu dAlginet

Compartir:

Últimas noticias

Categorías