Search
Close this search box.

La Banda del Poble Nou de Benitatxell compta amb nova Junta Directiva formada per huit joves músics

L’elecció de la nova Junta Directiva es va realitzar de manera automàtica dissabte passat 8 de gener en presentar-se una única candidatura unitària formada per huit músics i músiques de l’agrupació.


La nova Junta Directiva ha començat a treballar des del moment de després de l’elecció i espera aconseguir tots els objectius que s’han marcat per als pròxims quatre anys.


La Banda de Música del Poble Nou de Benitatxell continua amb la seua renovació. Si el passat 17 de desembre, després d’un procés democràtic pioner a la comarca, va ser elegit el seu nou director, el saxofonista Manuel Romero, ara el canvi s’ha produït en l’òrgan gestor de la banda, la Junta Directiva.


Així, com es va anunciar als músics i al públic assistent en el concert de Santa Cecília realitzat l’11 de desembre, el fins ara president, Josep Colomer, ha posat fi a quasi 10 anys al capdavant de la Junta Directiva. Un temps de gestió en el qual ha destacat, entre altres coses, la celebració multitudinària del 25é aniversari de la Banda de Música, la realització del documental “Al ritme d’un poble” sobre la història de l’agrupació o l’organització del primer Festival de Bandes de Música del Poble Nou de Benitatxell que es va celebrar el mes de juliol passat.


La nova Junta Directiva, que va eixir triada de manera automàtica, al sol haver-se presentat un candidatura unitària, en l’assemblea extraordinària celebrada el dissabte 8 de gener, estarà presidida per Jose Andrés Bolufer Ronda. Jose Andrés té 31 anys, és membre de la Banda de Música de Benitatxell des de fa quasi 20 anys i ha cursat els estudis superiors de música en l’especialitat de tuba en el Conservatori Superior de Música ‘Joaquín Rodrigo’ de València.


Els altres membres que formaran la nova Junta, també components de l’agrupació musical, són: Víctor Bisquert, de 29 anys i que ocuparà el càrrec de secretari; Isabel Buigues de 24 anys i que s’encarregarà de la tresoreria; Lorena Mata, de 32 anys; Jose Oliver, de 19 anys; Gabriela Colomer, de 23 anys; Maria de la Mar Nebot, de 32 anys; i Carlos Buigues, de 24 anys. Una Junta Directiva molt jove i, a més, 100% paritària. Però, més enllà dels càrrecs orgànics que marquen els estatuts, la nova Junta crearà diferents secretaries (àrees de treball) que, en paraules dels seus components “millore la gestió de la Banda, s’adapte a les noves necessitats musicals i socials, i que pose la música en el centre”. Entre les noves àrees que es van crear estaran les següents: secretaria d’organització, secretaria de comunicació, secretaria de dinamització musical, secretaria de finances, documentació i arxiu i càrrec de portaveu.

El nou president, en nom de tota la Junta, ha declarat estar “molt il·lusionat i amb ganes d’emprendre aquesta nova etapa” en la qual tindrà la sort de “compartir projecte amb músics i amics” i, sobretot, “treballar per a aconseguir tots els objectius marcats per als pròxims quatre anys i que tindran com a eixos principals modernitzar el funcionament de la banda, la millora musical de l’agrupació, transparència i igualtat en la presa de decisions, millor comunicació, cohesió i coordinació amb la banda i, sobretot, gaudir fent música”.


Ara bé, a pesar que la nova Junta Directiva estarà formada per huit músics es pretén comptar amb col·laboradors, tant músics, ex-músics com a socis i sòcies. A més, i amb l’objectiu que “el poble es torne a sentir orgullós i identificat amb la seua Banda” es buscaran mecenes que puguen patrocinar a l’agrupació i es treballarà per a continuar creixent en nombre de socis i sòcies. Entre moltes altres accions que es començaran a dur a terme ben prompte.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías