Search
Close this search box.

La Lira Fontiguerense celebra el seu centenari al Palau de la Música

El pròxim 22 de gener a les 11:30 hores la Lira Fontiguerense oferirà un concert al Palau de la Música per a celebrar els cent anys d’existència de la societat musical. Un homenatge no sols al centenari de l’agrupació, sinó també als músics que fa 21 anys van tocar al mateix lloc en què tocaran este diumenge.

El Palau i La Lira Fontiguerense tornaran a trobar-se després de dos dècades. Alguns músics repetiran escenari, revivint la il·lusió que van experimentar aquell 21 de gener de 1996; altres el xafaran per primera volta, doncs en aquella ocasió els músics més joves de la banda fontiguerense encara no havien nascut.

En aquesta ocasió, tan especial como ho va ser aquella, l’agrupació de la Font de la Figuera ha preparat un repertori molt especial per celebrar el seu primer centenari sota la direcció de Luis Pedrón Francés:

Primera part

 1. Cent anys de música (pasodoble), de Ramón Calabuig
 2. Hispania (Fantasía española para banda sinfónica), d’Óscar Navarro
 3. El Fontí (impressions festeres de la Font de la Figuera), de Nicanor Sanz Sifre:
  1. La noche- Canto sereno, Serenata y Tormenta
  2. Fiesta Mayor- Moros y Cristianos
  3. Danza Final

Segona part

 1. La Revoltosa (preludi), de Ruperto Chapí Lorente
 2. Sendes (variacions sobre la vida d’un mortal), de José A. Pina Picazo
 3. Hannibal, de Mario Bürki

Història

Encara que hi ha antecedents de la existència de la banda des de 1869, no va ser fins 1916 quan l’agrupació musical denominada “La Lira” es constitueix oficialment com a societat musical, amb el mestre Francisco Quevedo Sebastià com a director fins 1922, a qui el jove músic de la banda Fernando Gramage Martínez va substituir fins 1967. Amb Gramage al front, la banda va obtindre el primer èxit a les falles de 1935, després d’aconseguir el primer premi al concurs de pasdobles.

Des d’aleshores, s’han succeït diversos premis i mencions d’honor en els molts certàmens als quals ha participat, el darrer d’ells el Segon Premi de la Secció Primera del Certamen Nacional de Bandes de Música Ciutat de Múrcia en 2014, sota la direcció del seu actual titular Luis Pedrón Francés.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías