Search
Close this search box.

La nova edició de Cultura als barris i Pobles de València oferix més de 175 activitats per a tots els públics

Gloria Tello: “la programació s’ha elaborat des de la màxima diversitat i nivell de qualitat”

El pròxim 23 de setembre començaran les activitats de la setena edició de Cultura al barris i la sisena edició de Cultura als Pobles, que enguany portaran més de 175 activitats culturals als diferents barris i pobles de la ciutat. Per a la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, estos dos projectes “han aconseguit confirmar-se com dos dels projectes culturals de major envergadura i millor acollida per part del públic”.

El programa Cultura als barris es desenvoluparà en 24 barris, la qual cosa suposa un increment respecte als 8 barris amb els quals va començar l’activitat en 2016. La programació s’inaugura el divendres 23 de setembre i es prolongarà fins al 20 de novembre. En cadascun dels 24 barris es desenvoluparan 5 activitats al llarg de la campanya. Es distribuïxen de manera que cada setmana es duen a terme activitats en 8 barris, sempre al llarg del cap de setmana, de divendres a diumenge.

La programació ha sigut dissenyada pels tècnics del servici de Recursos Culturals. La regidora Gloria Tello ha assenyalat que “la programació s’ha elaborat des de la màxima diversitat i nivell de qualitat, oferint una visió global de conjunt el més completa possible de l’oferta artística i cultural valenciana, en totes les seues manifestacions”.

L’oferta cultural és variada: lectures dramatitzades i microteatre; dansa contemporània i dansa oriental; òpera i música de banda; poesia recitada i cantada; teatre infantil, titelles i conta contes; musicals; circ clàssic i contemporani; màgia i finalment, un ampli espectre de fusions musicals contemporànies. Per a Tello, la línia de la programació és “eclèctica, inclusiva i oberta”.

Quant al programa de Cultura als pobles, comença també el 23 de setembre i es desenvoluparà fins al 6 de novembre amb més de 60 activitats. En línies generals, les representacions es distribuiran de manera que en cada poble es duran a terme 3 activitats per setmana els divendres, dissabtes i diumenges. Tello ha destacat que esta programació cultural “és fruit del treball conjunt de les alcaldies de pobles amb les tècniques del servici de Recursos Culturals”. En esta programació destaca el projecte Pobles en Peu d’Art, que desenvolupa un procés d’implicació artística de la ciutadania centrat en la comunitat i en el seu espai territorial i simbòlic que és precisament el poble. Esta edició se centrarà en els pobles de Benifaraig i Forn d’Alcedo. D’esta manera es tanca el recorregut que s’ha dut a terme des de 2017 amb les persones que residixen en els tres districtes de Pobles del Nord, Pobles del Sud i Pobles del Oest.

El pressupost conjunt dels dos projectes (Cultura al barris i Cultura als pobles) ascendix enguany a 418.000 euros. S’han subscrit 83 contractes, la qual cosa suposa un increment d’un 27% respecte de l’any anterior. L’objectiu dels dos programes, segons ha assenyalat la regidora Gloria Tello, és descentralitzar la cultura cap als diferents barris i pobles de la ciutat, democratitzar l’accés a la cultura, reconéixer el valor del treball dels agents culturals i valorar la cultura, no sols com a sector artístic sinó també com a sector econòmic.

Disposem de tall de veu i material gràfic.

CARTEL CULTURA ALS BARRIS 2022 page 0001 1

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías