Search
Close this search box.

La SM “La Artística” de Buñol celebra el 90 aniversari de la “Fiesta del Mantón”

La SM “La Artística” de Buñol celebrarà el pròxim 27 d’agost els actes de la seua tradicional “Fiesta del Mantón”, que este any compleix 90 anys. Des del seu origen, dedicada a les dones sòcies i simpatitzants de la SM “La Artística”, es remunta a l’any 1927. En els inicis, la festa es dividia en dos dies del mes de maig. El primer dia tenia lloc l’Acte de Proclamació de la Reina del Mantón en el Teatre Penella de Buñol, on la Banda de música oferia un concert. A l’endemà, pel matí, la Banda feia una cercavila i per la vesprada, després de cobrir els carrers de murta i altres herbes, les dones lluïen els mantons de Manila, desfilant acompanyades per la Banda de música. A la Reina de la Festa del Mantón s’uneix, des de 1955, la figura de la Reina Infantil; posteriorment també la figura de la representant de la Societat en la Cort d’honor de la Reina de les Festes de Buñol.

Encara es mantenen els dos dies de celebració de la Festa, tot i que ara distanciats i en el mes d’agost. El primer dia se du a terme l’Acte de Presentació, Proclamació i Exaltació de les Reines de la Fiesta del Mantón i Representant en el Teatre Montecarlo, celebrant-se un concert de la Banda Simfònica.

El dia de la Fiesta del Mantón, pel matí, es fa una ofrena floral a la Verge dels Desamparats on els participants llueixen els vestits típics de Buñol i, ja de vesprada, té lloc la cavalcada amb les atraccions, comparses i carrosses on les dones, abillades amb els seus mantons, precedixen a les últimes carrosses, ocupades per la Representant i Reines de l’exercici anterior. Tancant la desfilada, la Representant i les reines del Mantón de l’actual exercici, amb les seues Corts d’Honor. Al darrere, la Junta Directiva i la Comissió de la Fiesta del Mantón, acompanyen a la Banda, encarregada de tancar amb la seua música la cercavila.

Este any els actes començaran a les 6 del matí, instal·lant-se en la façana de l’església de Sant Pere Apòstol el monument protagonista de l’ofrena de flors i fruits en honor a la Mare de Déu dels Desamparats. A les 11.hh hores, la Comissió de la Fiesta del Mantón, Junta Directiva, Corts d’Honor i la Representant de la SM “La Artística”, Nuria García Lambies, acompanyats de la Banda de Música, recolliran a les seues cases a les reines del Mantón: Irene Sierra Sáez i Valeria Fernández Espert. A les 13.00 hores començarà l’ofrena des del Teatre Montecarlo fins a l’Església de Sant Per i, a continuació, en el Montecarlo, es repartiran els mantons per a les assistents a la desfilada en la cavalcada de la vesprada. Durant l’acte se sortejarà un mantó de Manila. A les 20.00h, després de passar a per les reines a les seues cases, començarà la Gran Cavalcada de carrosses, comparses i desfilada de mantons des del Teatre Montecarlo fins al passeig de Sant Lluis, precedida per l’enramà del recorregut a càrrec dels “Amics de l’Espígol”. Finalitzarà l’acte amb el cant del “Himno de los Feos” en la seu social de Rosales.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías