Search
Close this search box.

La Unió Musical Alqueriense presenta el seu nou CD: “Compositores Valencianes per a banda”

Les compositores d’ aquest projecte pretenen visibilitzar i donar veu a les dones dins de la indústria musical.

La Unió Musical Alqueriense ha presentat el seu nou CD, “Compositors Valencianes per a banda”, durant el matí del passat dissabte 11 de novembre, en el Saló de Plens de l’Ajuntament de les Alqueries. L’acte ha comptat amb la participació de 4 compositores i protagonistes del projecte musical al costat de, una musicòloga, la directora de l’agrupació musical, el president de la UMA, el director de l’Escola de Música de les Alqueries, el president de Caixa Rural Alqueries, l’alcalde de la localitat juntament amb la corporació municipal i el president provincial de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

La Marxa del Rei Barbut de Matilde Salvador, Bajo el Puente de las Palmas de Mª José Belenguer, Presentimientos d’Isabel Latorre, Stachel d’Amparo Edo, Stonage de Sara Galiana i Ángeles y Demonios de Raquel Sánchez, són les peces musicals que formen part d’aquest gran projecte reivindicatiu.

Captura 1

Segons ha explicat la musicòloga, Sakira Ventura, aquest disc pretén visibilitzar el treball de les compositores locals, a més de donar veu a les produccions bandístiques de les compositores valencianes. “Al final, els joves músics de la Comunitat Valenciana, han de saber què ha passat amb eixa meitat de la població la música de la qual no està sonant, no està representada”, ha recalcat Ventura.

La directora de la Unió Musical Alqueriense, Lidón Valer , ha agraït el gran treball de tots i cadascun dels músics que han dut a terme aquest projecte, a més de les compositores per deixar a les mans de la banda, els seus treballs més preuats i significatius. Sara Galiana, autora de Stonage, ha afegit emocionada a les paraules de Valer : “Em vau donar un dels moments més bonics de l’any”.

De la mateixa manera, Isabel Latorre, compositora de Presentimientos , ha explicat que projectes com aquest són molt necessaris i emocionants” Per això, no va dubtar ni un segon a fer d’aquesta obra, composta originalment per a orquestra, una obra per a banda amb la qual reivindicar la presència de les dones a través dels seus moviments inspirats en el poema feminista “Presentimientos” de Gloria Fuertes.

El president de l’agrupació musical, Javier Lara, també ha volgut donar les gràcies a tots els participants i autoritats que han ajudat a dur a terme aquest projecte. Tal com ha comentat Lara, la Unió Musical Alqueriense és una banda amateur, en la que els seus integrants no es dediquen principalment a la música, però sí aqu esta els acompanya al llarg del seu dia a dia. Per això, Lara ha subratllat amb emotives paraules i en referència a tot el que han fet els músics: “Sense parròquia no hi hauria sermó i sense bandes no hi hauria música”.

L’acte ha conclòs amb el lliurament dels CD a tots i cadascun dels assistents. Entre ells, membres de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, integrants de la UMA, membres de la Junta i corporació municipal, els qui han omplert d’aplaudiments, riures i alguna llàgrima en veure com aquest projecte per fi ha vist la llum. Aquelles persones que vulguin tindre entre les seues mans el CD hauran de contactar amb: uniomusicalalqueriense@gmail.com

1 scaled

Compartir:

Últimas noticias

Categorías