Search
Close this search box.

La Unió Musical de Torrent proclama a Marta Bermell Morera com a Musa per a l’exercici 2022 – 2023 i homenatja les que l’han precedida en els seus 50 anys d’història

Serà el diumenge 2 d’octubre a les 12 hores en el Auditori Vicent Torrent de la ciutat

L’acte s’emmarca en el programa d’activitats que l’entitat està desenvolupant amb motiu del seu cinquantenari

La Va unir Musical de Torrent va nàixer al febrer de 1973 després de la fusió de la Banda de Música Patronat de la Joventut Obrera i l’Associació Musical La Clàssica de Torrent

Torrent, 28 de setembre de 2022.

Diumenge que ve 2 d’octubre a les 12 hores tindrà lloc en el Auditori Vicent Torrent l’acte de Presentació i Exaltació de la Musa de la música de la Va unir Musical de Torrent per a l’exercici 2022-2023 Marta Bermell Morera.

Marta prové d’una família amb gran arrelament en el món musical. El seu avi era músic fundador de la Va unir Musical de Torrent, on tocava el trombó. És a més filla i neboda de músics professionals, la més jove d’una llarga sèrie de germans i cosins, tota una saga de joves músics que exerceixen també com a professionals. Als seus 17 anys cursa 2n de Batxiller en la seua localitat natal de Torrent, i ho compagina amb els estudis de 6° de Grau Professional de trompeta en el Conservatori Professional de la mateixa localitat. A més, forma part de diferents associacions culturals com la Comparsa Mora Sumayl’s i la Germanor Santa Faç, gaudint intensament de totes les tradicions torrentines i valencianes.

L’esdeveniment serà doblement especial perquè l’entitat ha volgut reunir i homenatjar a totes les muses que l’han representada durant aquests 50 anys d’història i per això ha convidat a totes aqueixes dones a assistir a l’acte i així poder reconéixer la seua labor.

Així mateix, el públic podrà gaudir d’un concert de l’Orquestra de la Va unir Musical de Torrent que, dirigida pel seu titular Rafael Ortí Martínez, interpretarà un programa compost per les obres Génesis de R. Galant, Academic Festival Overture op. 80 de J. Brahms y la Sinfonía Incompleta de F. Schubert.

L’acte s’emmarca en el programa d’activitats que l’entitat està desenvolupant amb motiu del seu cinquantenari i que va iniciar el passat 18 de juny amb el Concert del 50 aniversari a càrrec de la seua Banda Simfònica dirigida pel seu titular des de 2014 Frank de Vuyst.

Des de llavors moltes han sigut les activitats desenvolupades per a commemorar el naixement de la Va unir Musical de Torrent al febrer de 1973, fruit de la fusió entre la centenària Banda de Música “Patronat de la Joventut Obrera” i l’Associació Musical “La Clàssica” de Torrent.

Un programa que continuarà al llarg de l’últim trimestre de 2022, període en el qual a més de nombrosos concerts i actuacions destaca la celebració de la XLV Setmana Musical (del 12 al 26 de novembre) durant la qual està prevista la inauguració d’una exposició commemorativa i l’edició del llibre “50 anys de vida de la UMT”, actes dels quals s’informarà detalladament més endavant.

50 anys d’història

La Banda Simfònica Unió Musical de Torrent és una banda jove. La seua fundació data de febrer de 1973 quan es van fusionar la centenària Banda de Música “Patronat de la Joventut Obrera” i l’Associació Musical “La Clàssica” de Torrent. Va ser el seu Director-Fundador Mariano Puig Yago. Després de la seua defunció, a l’octubre de 1978, es va fer càrrec de la direcció Enrique Andreu Romero.

Al setembre de 1981 es contracta com a Director a Francisco Idilio Gimeno Martínez i a l’octubre de 1996 es va fer càrrec de la Banda Manuel Enguídanos *Cotanda. Després de la seua defunció, al març de 2011 es va fer càrrec de la direcció José María Ortí Soriano. Des de març de 2014 Frank de Vuyst és el Director Titular i Director Artístic.

Són ja famoses les Setmanes Musicals que organitza aquesta Societat anualment amb motiu de la festivitat de la Patrona de la Música, Santa Cecilia, havent actuat en elles els millors concertistes actuals i grups de cambra d’Espanya i internacionals.

Actualment aquesta Societat compta, a més d’amb la Banda Simfònica, amb una Banda d’Iniciació, Banda Juvenil, Orquestra d’Iniciació, Orquestra Simfònica, Coral Jove, Coral Polifònica, Big band, així com d’un quartet de saxos, quintet de clarinets, grup de metalls i grup de percussió que realitzen nombroses actuacions.

La inquietud de la Unió Musical de Torrent per la música i l’ensenyament li va portar a organitzar un curs d’estiu, pioner a Espanya, que en 2022 amb el nom de “FORUMT d’Interpretació i Perfeccionament Musical Ciutat de Torrent” ha celebrat la seua XLI edició.

En 2015 la banda simfònica va obtindre el Primer Premi i Esment d’Honor en el Certamen Internacional Vila d’Altea. Des de l’any 1991 participa en la Secció d’Honor del Certamen Internacional de Bandes de Música de València, havent obtingut sis primers premis.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías