Search
Close this search box.

L’Ajuntament manté una trobada amb els espais culturals de València per a tractar la reobertura

Després de l’obertura d’arxius durant esta fase 0, els diferents espais culturals de la ciutat s’estan preparant per poder obrir en les següents etapes. Per donar resposta als dubtes i interrogants sobre l’aplicació de les mesures de prevenció i els protocols de seguretat i higiene que s’han d’adoptar, este matí els regidors d’Acció Cultural, Salut i Protecció Ciutadana han mantingut una reunió telemàtica informativa amb els representants de espais culturals privats, com teatres, sales de música, llibreries, societats musicals, bars culturals, estudis d’artistes o galeries, a la qual va assistir Domingo Carles, President Comarcal Ciutat de València de FSMCV. Cada local cultural té les seues particularitats, ja que són molt heterogenis, però hi ha molts punts en comú.

“L’objectiu principal de la trobada ha sigut respondre a les qüestions que ens han anat arribant des de diferents col·lectius i posar en comú alguns dels detalls en matèria d’aforament, seguretat, neteja, prevenció o senyalètica, per a la reobertura dels espais culturals a la ciutat”, ha explicat la regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, qui ha valorat que la reunió ha sigut “molt enriquidora” al contar amb les recomanacions i la informació del regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, i el de Salut i Consum i també Turisme, Emiliano García, els quals han explicat qüestions sobre la normativa i la preparació de la nova normalitat.

Els tres regidors han coincidit que la reunió ha sigut una “eina útil no només per informar les persones representants de les associacions i espais, sinó també per conèixer millor les necessitats i dubtes que sorgeixen per desenvolupar en este nou marc d’actuació i de la normativa “. A més, han afegit que “és positiu que hi haja una coordinació i una interlocució fluïda entre els diferents representants, subratllant que és fonamental donar suport a el sector cultural i generar tranquil·litat al públic per reactivar la volta”.

Durant la reunió s’han plantejat des d’assumptes generals com el control de neteja i higienització i aforament, fins a altres més concrets com la manipulació de publicacions a les llibreries o les mesures de seguretat en els instruments de vent. També s’ha insistit en la importància d’assegurar el distanciament necessari i en una crida a la responsabilitat de tots. En este sentit, el regidor Cano ha proposat elaborar una guia sobre espais culturals, que responga a algunes qüestions en matèria de Seguretat Ciutadana. Finalment, les persones assistents han agraït als regidors este canal informatiu i de posada en comú, per treballar junts en la reactivació dels locals culturals.

Entre les associacions que han assistit, es troba l’Associació d’Empreses d’Arts Escèniques de País Valencià (AVETID), la Coordinadora de Societats Musicals federades de la Comunitat Valenciana (COSOMUVAL) al costat de la Federació Valenciana de Societats Musicals de la Comarca d’ València (lFVSMCV), també el Gremi de Llibrers i Fira de l’Llibre, representant de l’Associació de Bars Culturals (ABACU), l’associació de sales de música en directe, en Viu! o la Plataforma d’Iniciatives Culturals de València (PICUV).

Compartir:

Últimas noticias

Categorías