Search
Close this search box.

Les Societats musicals de la Comunitat de Valenciana són declarades Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial a Espanya

Impulsada pel Ministeri de Cultura i Esport, la declaració reconeix el valor patrimonial del moviment de les societats musicals que vertebren la Comunitat Valenciana.

Les societats musicals de la Comunitat Valenciana són, des de hui, Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial a Espanya. Així ho ha anunciat el Ministeri de Cultura i Esport després de la reunió del Consell de Ministres celebrat hui. Culmina així un procés que va anunciar el mes de juliol passat el Ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, en una reunió amb el President de la Generalitat, Ximo Puig, i la Presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), Daniela González.

Aquesta declaració reconeix la labor educativa, social i cultural, única en el món, que representen les societats musicals de la Comunitat Valenciana, algunes d’elles centenàries i bicentenàries, que representen més del 50% del conjunt de societats musicals espanyoles i que ja van ser declarades Bé d’Interés Cultural Immaterial en 2018.

“Volem donar la nostra enhorabona a cadascuna de les 550 societats musicals que componen la FSMCV i a tots els integrants d’aquest col·lectiu per haver aconseguit, després de molts esforços, aconseguir el reconeixement que mereix el col·lectiu“, ha comentat la presidenta de FSMCV, Daniela González, qui ha valorat aquesta notícia com un “avanç importantíssim en el reconeixement i la protecció patrimonial de les societats musicals de la Comunitat Valenciana”.

Amb això, més de 1.100 bandes de música, més de 600 centres educatius, més de 40.000 músics, 60.000 alumnes i 200.000 socis i milers que voluntaris que componen una de les xarxes de voluntaris més extenses del país són ja Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial a Espanya, un reconeixement que se suma a la declaració com a Bé d’Interés Cultural Immaterial concedida en 2018 (Decret 68/2018, de 25 de maig, del Consell).

Compartir:

Últimas noticias

Categorías